Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε χαμηλά άνω των δέκα ετών υποχώρησε το επιχειρηματικό κλίμα τον Μάρτιο 2020 - Στις 87,7 μονάδες ο δείκτης Ifo

Γερμανία: Σε χαμηλά άνω των δέκα ετών υποχώρησε το επιχειρηματικό κλίμα τον Μάρτιο 2020 - Στις 87,7 μονάδες ο δείκτης Ifo
Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2009
Σημαντική πτώση κατέγραψε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (Ifo), καθώς ο δείκτης υποχώρησε σε χαμηλά άνω των δέκα ετών.
Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος διαμορφώθηκε στις 87,7 μονάδες, έναντι 96 μονάδων τον Φεβρουάριο του 2020, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2009.
Παράλληλα, ο δείκτης που αφορά τις προσδοκίες των επιχειρήσεων για το επόμενο διάστημα υποχώρησε στις 82 μονάδες, έναντι 93,2 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, οι οποίες αποτελούν επί τα χείρω αναθεώρηση σε σχέση με τις 93,4 που είχε αναφερθεί αρχικά.
Όσον αφορά τον δείκτη που σχετίζεται με τις τρέχουσες συνθήκες των επιχειρήσεων, σημειώθηκε πτώση στις 93,8 μονάδων, έναντι 99 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί επί τα βελτίω αναθεώρηση σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις των 98,9 μονάδων.
«Η γερμανική οικονομία οδεύει προς ύφεση», αναφέρει χαρακτηριστικά το Ινσιτούτο, καθώς ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος σημείωσε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από το 1991, εν μέσω ανησυχιών για τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στην οικονομία.
«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση από το 1991 και τη χαμηλότερη τιμή από τον Αύγουστο του 2009», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Ifo, Clemens Fuest.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης