Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Ύφεση 19% το β' 3μηνο και κατά 33% στο γ' 3μηνο στην Ιταλία λόγω κορωνοϊού

tags :
Morgan Stanley: Ύφεση 19% το β' 3μηνο και κατά 33% στο γ' 3μηνο στην Ιταλία λόγω κορωνοϊού
Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης του ευρώ αυξήθηκε μόλις στο 0,2% το 2019
Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, ένα πρώτο σημάδι της βαθιάς οικονομικής επίδρασης του εθνικού lockdown που επιβλήθηκε για να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού.
Τα εργοστάσια και τα καταστήματα έχουν παραλύσει σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων και των ξενοδοχείων, του σχεδιαστή μόδας Armani και της παραγωγής αυτοκινήτων της Ferrari NV και της Lamborghini.
Ενώ οι καθημερινοί υπολογισμοί δείχνουν μείωση της κατανάλωσης του ηλεκτρισμού κατά 5% στο δίκτυο Terna SpA την εβδομάδα έως τις 15 Μαρτίου, ο φορέας εκμετάλλευσης του δικτύου εκτιμά ότι τα τελικά στοιχεία θα δείξουν ότι η πτώση είναι στην πραγματικότητα περίπου 10%.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα στοιχεία αυτά είναι ένας προάγγελος των πιο κακών ειδήσεων καθώς το lockdown έχει πιθανόν οδηγήσει την Ιταλία σε ύφεση.
Είναι μια ιστορία που θα μπορούσε να επαναληφθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς η μία χώρα μετά τη χώρα επιβάλλει τους δικούς της ελέγχους.
Ο αριθμός των κρουσμάτων της νόσου έχει αυξηθεί σε περίπου 200.000 σε παγκόσμιο επίπεδο, και το σύνολο της Ευρώπης έχει ξεπεράσει ακόμη και την Κίνα.
Η Ιταλία είναι το χειρότερο πλήγμα στην Ευρώπη, με περισσότερες από 31.000 περιπτώσεις.
Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης του ευρώ αυξήθηκε μόλις στο 0,2% το 2019 και δεν αναμένεται να βελτιωθεί φέτος, ακόμη και πριν από την έξαρση.
Τώρα που είναι ένα από τα επίκεντρα της νόσου και μια βαθιά ύφεση είναι αναπόφευκτη.
Η Morgan Stanley θεωρεί ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 19% αυτό το τρίμηνο σε ετήσια βάση και κατά 33% στους επόμενους τρεις μήνες.
Η κυβέρνηση έχει εγκρίνει σχέδιο δαπανών ύψους 25 δισ. ευρώ για να προσπαθήσει να εξουδετερώσει κάποιες επιπτώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης