Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +3,6% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο του 2020

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά +3,6% η κατασκευαστική παραγωγή, σε μηνιαία βάση, τον Ιανουάριο του 2020
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η κατασκευαστική παραγωγής της Ευρωζώνης σημείωσε «άλμα» της τάξεως του +6%
Σημαντική άνοδο κατέγραψε η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (19/3) στοιχεία της Eurostat, τα οποία ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η κατασκευαστική παραγωγή της ενιαίας νομισματικής ένωσης ενισχύθηκε κατά +3,6% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2019, όταν και είχε σημειωθεί πτώση της τάξεως του -1,3%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί ήπια άνοδος της τάξεως του +0,3%.
Η παραγωγή στον τομέα πολιτικής μηχανικής κατέγραψε «άλμα» της τάξεως του +4,6%, ενώ ο τομέας κατασκευής κτηρίων ενισχύθηκε κατά +3,6% σε μηνιαία βάση.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, η παραγωγή του κατασκευαστικού κλάδου ενισχύθηκε κατά +6%, έναντι ετήσιας πτώσης -2,3% τον Δεκέμβριο του 2019 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +1,3%.
Όσον αφορά το σύνολο των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κατασκευαστική παραγωγή αυξήθηκε κατά +3,9% σε μηνιαία βάση, ενώ η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +6,2%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος σημειώθηκε στη Ρουμανία, με την κατασκευαστική παραγωγή να καταγράφει «άλμα» +20,9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης