Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Περισσεύει η ανοησία στους επιτελείς του Μαξίμου – Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα της ΕΚΤ, όχι στο QE

tags :
Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Περισσεύει η ανοησία στους επιτελείς του Μαξίμου – Η Ελλάδα θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα της ΕΚΤ, όχι στο QE
Αντί να πανηγυρίζει η ΝΔ, καλό θα είναι να δει πως μπορεί να αυξήσει το ανεπαρκές πακέτο τόνισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης με αφορμή διαρροή από κυβερνητικές πηγές που έκαναν λόγο για τεράστια επιτυχία «που δεν έγινε τυχαία και μόνη της» σχετικά με την ένταξη της Ελλάδας στα 750 δις ευρώ και στο καθεστώς QE (ποσοτική χαλάρωση) της ΕΚΤ.
«Η ανοησία φαίνεται ότι περισσεύει στους επιτελείς του Μαξίμου.
Η Ελλάδα θα συμμετέχει στο προσωρινό πρόγραμμα της ΕΚΤ για την αντιμετώπιση μιας φονικής πανδημίας, όπως όλες οι χώρες της Ευρώπης, και όχι στο QE.
Και αυτό που οι επιτελείς δεν έχουν καταλάβει ή δεν θέλουν να παραδεχθούν, είναι ότι αν η ΕΚΤ σήμερα περιλαμβάνει και την Ελλάδα και δεν την εξαιρεί, είναι γιατί η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Η ΝΔ αντί να πανηγυρίζει ότι "λόγω δικών της χειρισμών μπήκαμε σε αυτό το πρόγραμμα" καλό θα είναι να δει, πως μπορεί να αυξήσει το ανεπαρκές πακέτο βοήθειας που ανακοίνωσε χθες.
Ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει τεράστιες οικονομικές δυσκολίες και ελλείψεις σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες υγείας.
Αυτά πρέπει να παρέχει ένα κοινωνικό κράτος.
Αρκετά με την πολιτική εκμετάλλευση κάθε καταστροφικού γεγονότος στη χώρα» ανέφερε σε δήλωση του ο κ.Χαρίτσης.
Σημειώνεται πως νωρίτερα κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για τεράστια επιτυχία «που δεν έγινε τυχαία και από μόνη της» σχετικά με την ένταξη της Ελλάδας στα 750 δισ. ευρώ και στο καθεστώς QE (ποσοτική χαλάρωση) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εξέλιξη που αναμένεται να αποκλιμακώσει το κόστος δανεισμού της χώρας και να εξασφαλίσει μεγάλη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία.
Οι ίδιες πηγές σχολίαζαν πως είναι «τεράστια προσωπική επιτυχία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη», καθώς έγινε έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο ίδιος χθες το πρωί με την επικεφαλής της ΕΚΤ Christine Lagarde.
«Κάτι που δεν μπόρεσαν να κάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας επί 4,5 χρόνια», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας πως ενήμεροι για το θέμα ήταν μόνο ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης