Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Erian (Allianz): Η απομόχλευση μπορεί να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική κατάθλιψη - Οι επενδυτές πρέπει να είναι προσεκτικοί

tags :
El Erian (Allianz): Η απομόχλευση μπορεί να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική κατάθλιψη - Οι επενδυτές πρέπει να είναι προσεκτικοί
Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Allianz τόνισε ότι «οι επενδυτές πρέπει να προσέχουν όταν η παγκόσμια οικονομία ξαφνικά σταματάει»
Τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας έκρουσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Allianz, Mohammad El Erian, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο δίκτυο CNBC, τονίζοντας ότι η διπλή απομόχλευση που έχει προκαλέσει η κρίση του κορωνοϊού μπορεί να προκαλέσει μία παγκόσμια οικονομική κατάθλιψη.
Ειδικότερα, ο κ. El Erian δήλωσε ότι «γίνονται πολλές συζητήσεις σχετικά με το έαν μπορεί να αποφευχθεί μία ύφεση της παγκόσμιας οικονομίας», διευκρινίζοντας εν συνεχεία ότι «με την οικονομική και τη χρηματοοικονομική απομόχλευση να βρίσκονται στο κόκκινο, υπάρχει πλέον κίνδυνος να έχουμε κάτι χειρότερο από μία ύφεση».
«Αυτή τη στιγμή δεν εξετάζουμε μόνο το ενδεχόμενο μίας πολύ απότομης ύφεσης, αλλά μπορεί να έχουμε μία οικονομική κατάθλιψη», τόνισε ο οικονομολόγος της Allianz, προσθέτοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε τι συμβαίνει όταν έρχονται μαζί μία οικονομική και μία χρηματοοικονομική απομόχλευση».
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε ότι τα λάθη στην οικονομική πολιτική και τα ατυχήματα στην αγορά δε θα μας οδηγήσουν σε αυτό το σημείο», ενώ τόνισε πως «όταν συμβαίνουν μαζί μία οικονομική και μία χρηματοοικονομική απομόχλευση, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες και σχεδόν απελπιστικά κακές».
«Οι επενδυτές πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν η παγκόσμια οικονομία ξαφνικά σταματάει», πρόσθεσε ο κ. El Erian, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο συνδυασμός αυτής της «διπλής απομόχλευσης» δημιουργεί «τη δική του δυναμική».
Επιπλέον, ο ίδιος εκτιμά ότι «για άλλη μία φορά οι χρηματοπιστωτικές αγορές θα ανακάμψουν πριν από την πραγματική οικονομία», διευκρινίζοντας μάλιστα πως «όταν συμβεί αυτό, η ανάκαμψη θα είναι πολύ απότομη».
«Η ανάκαμψη των μετοχών θα έχει σχήμα "V", την ίδια στιγμή που η ανάκαμψη της οικονομίας θα έχει σχήμα "U", το οποίος θα μοιάζει περισσότερο με "I"», αναφέρει χαρακτηριστικά ο οικονομολόγος της Allianz.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης