Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BofA: Η ύφεση βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ - Θέσεις εργασίες θα χαθούν, περιουσίες θα καταστραφούν

tags :
BofA: Η ύφεση βρίσκεται ήδη στις ΗΠΑ - Θέσεις εργασίες θα χαθούν, περιουσίες θα καταστραφούν
Η Bank of America επισημαίνει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται ήδη σε ύφεση
Σαφή προειδοποίηση προς τους επενδυτές απηύθυνε η Bank of America επισημαίνοντας πως η ύφεση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού όχι μόνο είναι αναπόφευκτη, αλλά συμβαίνει ήδη.
«Δηλώνουμε επισήμως ότι η οικονομία (των ΗΠΑ) είναι σε ύφεση... όπως και στον υπόλοιπο κόσμο και μάλιστα είναι μεγάλη» επισημαίνει ο Michelle Meyer από την Bank of America και τονίζει «θέσεις εργασίας θα χαθούν, περιουσίες θα καταστραφούν και η εμπιστοσύνη θα μειωθεί».
Η BofA αναμένει ότι η οικονομία θα «καταρρεύσει» το δεύτερο τρίμηνο, και θα συρρικνωθεί κατά 1,2%. Για το 2020, η τράπεζα αναμένει ότι το ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 0,8%.
Η τράπεζα εστίασε στην αγορά εργασίας ώστε να κατανοήσει το μέγεθος του οικονομικού σοκ.
Οι αναλυτές αναμένουν ότι το ποσοστό της ανεργίας θα διπλασιαστεί, με 1 εκατ. θέσεις εργασίας να χάνονται κάθε μήνα του δεύτερου τριμήνου.
Καθώς η οικονομία εξακολουθεί να βρίσκεται σε αχαρτογράφητα νερά, ο Meyer επεσήμανε ότι η σωτηρία θα έλθει από μαι επιθετική δράση.
«Όταν πρόκειται για την απάντηση πολιτικής, δεν πρέπει να υπάρχει ανώτατο όριο για το μέγεθος των κινήτρων, κατά την άποψη μας» δήλωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης