Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bridgewater: Οι αμερικανικές εταιρείες θα χάσουν 4 τρισ. δολ. λόγω του κορωνοϊού

Bridgewater: Οι αμερικανικές εταιρείες θα χάσουν 4 τρισ. δολ. λόγω του κορωνοϊού
Οι κεντρικές τράπεζες δεν έχουν πολλά περιθώρια ελιγμών
Την εκτίμηση ότι οι εταιρείες των ΗΠΑ θα χάσουν 4 τρισ. δολ. λόγω των οικονομικών συνεπειών από την πανδημία του κορωνοϊού εξέφρασε ο Ray Dalio, ιδρυτής της Bridgewater Associates.
«Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ...
Αυτό που έχουμε είναι κρίση» δήλωσε ο Dalio μιλώντας στο CNBC και συμπλήρωσε «θα υπάρξουν και ιδιώτες που θα έχουν πολύ μεγάλες απώλειες...
Υπάρχει ανάγκη η κυβέρνηση να δαπανήσει περισσότερα χρήματα, πολύ περισσότερα χρήματα...
Πολύ θα καταρρεύσουν».
O Dalio πρόσθεσε ότι το πακέτο δημοσιονομικών μέτρων πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 τρισ. δολ. με 2 τρισ. δολ. το λιγότερο, ανάλογα με τη μορφή οικονομικής βοήθειας, όπως οι εγγυήσεις δανείων και οι πιστώσεις.
Ο ίδιος εκτιμά ακόμα ότι οι παγκόσμιες εταιρικές απώλειες θα διαμορφωθούν σε 12 τρισ. δολ. λόγω της πανδημίας.
Αναφερόμενος στη νομισματική πολιτική, ο Dalio επεσήμανε ότι οι κεντρικές τράπεζες δεν μπορούν να τονώσουν την οικονομία με ένα φυσιολογικό τρόπο.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κεντρικές τράπεζες δεν εχουν πολλά περιθώρια χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής καθώς τα επιτόκια βρίσκονται ήδη στο... πάτωμα.
«Βρισκόμαστε τώρα σε ένα σημείο όπου θα πρέπει να υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους και νομισματοποίηση του», δήλωσε ο Dalio.
«Ζούμε σε έναν διαφορετικό κόσμο όπως η δεκαετία του 1930, στην οποία το 1930, το 1932 έχεις μια υποτίμηση του δολαρίου.
Έχεις την εκτύπωση χρημάτων» είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης