Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Λιβύη: Δέκα άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς

tags :
Λιβύη: Δέκα άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς
Πέντε γυναίκες σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς που αποδίδονται στις δυνάμεις του στρατάρχη K. Haftar, στην Τρίπολη και τα προάστιά της,
Πέντε γυναίκες σκοτώθηκαν και άλλοι πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν σε βομβαρδισμούς που αποδίδονται στις δυνάμεις του στρατάρχη K. Haftar, στην Τρίπολη και τα προάστιά της, ανέφερε την Πέμπτη 19/3 η κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης.
«Ρουκέτες και βλήματα όλμων έπληξαν σπίτια στις συνοικίες Αΐν Ζάρα και Μπαμπ Μπεν Γασίρ», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, Αμίν Αλ Χασεμί.
Από τους βομβαρδισμούς σκοτώθηκαν πέντε γυναίκες και προκλήθηκαν υλικές ζημιές.
Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας που εδρεύει στην Τρίπολη και έχει αναγνωριστεί από τον ΟΗΕ, έκανε λόγο για «τυφλά χτυπήματα», επιρρίπτοντας την ευθύνη στις δυνάμεις του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης, ο οποίος έχει εξαπολύσει επίθεση εδώ και περίπου έναν χρόνο για να καταλάβει την πρωτεύουσα. Παρά την εκεχειρία που κηρύχθηκε στις 12 Ιανουαρίου, οι μάχες συνεχίζονται και οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για την παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός.
Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας απάντησε θετικά σήμερα στην έκκληση του ΟΗΕ και πολλών χωρών για την εφαρμογή μιας νέας εκεχειρίας, όμως σημείωσε ότι διατηρεί το δικαίωμα «να απαντήσει στις καθημερινές επιθέσεις που στοχοθετούν αμάχους και δημόσιες υποδομές». Κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα «να απευθυνθεί απευθείας στον επιτιθέμενο για να σταματήσει τις παραβιάσεις και τα εγκλήματά του», χωρίς να κατονομάσει τον Χάφταρ.
Ο τελευταίος δεν έχει ακόμη απαντήσει στην έκκληση που απηύθυναν την Τρίτη ο ΟΗΕ και πολλές αραβικές και δυτικές χώρες να σταματήσουν οι συγκρούσεις ώστε οι υγειονομικές αρχές της χώρας να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν μια ενδεχόμενη εξάπλωση του νέου κορονοϊού στη Λιβύη.
Οι υπηρεσίες υγείας της Λιβύης πάντως αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπίσει κάποιο κρούσμα στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης