Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Στους 144 εκτοξεύθηκαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό - Johnson: Θα ξεπεράσουμε την κρίση τις επόμενες 12 εβδομάδες

Βρετανία: Στους 144 εκτοξεύθηκαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό - Johnson: Θα ξεπεράσουμε την κρίση τις επόμενες 12 εβδομάδες
Βρετανία: Στους 144 εκτοξεύθηκαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό
Τους 144 έφθασε ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό, έπειτα από αύξηση 40% μέσα σε μία ημέρα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται στα 3.269, αφού αναφέρθηκαν άλλα 643 μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, μια αύξηση 25%.
Στη γειτονική Ιρλανδία, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν σήμερα στα 557, από 366 χθες.
Αυτή είναι η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση μέχρι στιγμής στη χώρα.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson δήλωσε πως η χώρα μπορεί να αναστρέψει την κατάσταση εντός των επόμενων 12 εβδομάδων.
"Αυτή τη στιγμή η επιδημία εξαπλώνεται με ένα τρόπο που δεν φαίνεται ακόμη να αντιδρά από τις παρεμβάσεις μας.
Πιστεύω πως ένας συνδυασμός μέτρων που ζητάμε από το κοινό να λάβει και καλύτερες εξετάσεις, επιστημονική πρόοδος, θα μας επιτρέψουν να ξεπεράσουμε την επιδημία εντός των επόμενων 12 εβομάδων...
Δεν μπορώ να σας πω ότι έως τα τέλη Ιουνίου θα είναι σε καθοδική πορεία.
Είναι πιθανό, αλλά δεν μπορώ απλά να το πω αυτό με βεβαιότητα.
Μπορούμε να αναστρέψουμε την κατάσταση εντός των επόμενων 12 εβδομάδων και είμαι απολύτως βέβαιος ότι μπορούμε να ξαποστείλουμε τον κορωνοϊό από αυτή την χώρα αλλά μόνο αν πάρουμε μέτρα – όλοι πάρουμε μέτρα – τα οποία έχουμε περιγράψει", είπε χαρακτηριστικέ, ενώ τόνισε πως ίσως χρειαστεί να επιβληθούν σκληρότερα μέτρα στο Λονδίνο για την καταπολέμηση της επιδημίας του Covid-19, καθώς η συμμόρφωση με τις κυβερνητικές συστάσεις σε μέρη της πρωτεύουσας γίνεται αποσπασματικά.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός επισήμανε πως σε αντίθεση με την περίοδο της οικονομικής κρίσης, η Βρετανία θα θέσει τους πολίτες της σε προτεραιότητα στην μάχη κατά του κορωνοϊού, αναφέροντας πως αύριο Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών θα εξαγγείλει αύριο περισσότερα μέτρα για την προστασία επιχειρήσεων και εργαζομένων.
"Αυτή τη φορά θα είναι διαφορετικά.
(Θυμάστε) τι συνέβη το 2008, όλοι έλεγαν πως διασώσαμε τις τράπεζες και δεν φροντίσαμε τους ανθρώπους που πραγματικά υπέφεραν – αυτή τη φορά θα μεριμνήσουμε ότι θα φροντίσουμε τους ανθρώπους που πραγματικά υποφέρουν από τις οικονομικές συνέπειες".
Τέλος ανέφερε ότι το Λονδίνο βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις να αγοράσει ένα τεστ αντισωμάτων του κορωνοϊού που μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα, αν αυτό λειτουργήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης