Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rosengren (Fed): Η αμερικανική οικονομία θα ανακάμψει γρήγορα, παρά τον κορωνοϊό

Rosengren (Fed): Η αμερικανική οικονομία θα ανακάμψει γρήγορα, παρά τον κορωνοϊό
Οι ΗΠΑ μπορούν να αντέξουν τις απώλειες που προκλήθηκαν από τον κορωνοϊό, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed Βοστώνης, Eric Rosengren
Η οικονομία της ΗΠΑ θα ανακάμψει γρήγορα διεμήνυσε σε όλους τους τόνους ο πρόεδρος της Fed Βοστώνης, Eric Rosengren.
Ο κορυφαίος τραπεζίτης προέβη σε αυτή τη δήλωση εν όψει της οικονομικής κρίσης που μας χτυπά την πόρτα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Οι ΗΠΑ μπορούν να αντέξουν τις βραχυπρόθεσμες απώλειες που προκλήθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊού και να επανέλθουν πιο δυνατές, υπογράμμισε ο Rosengren, προσθέτοντας:
«Η αμερικανική οικονομία θα σημειώσει έντονη ανάκαμψη κάποια στιγμή».
Ο Rosengren, ο μακροβιότερος υπεύθυνος χάραξης πολιτικής της Fed Βοστώνης, ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούλιο του 2007, όταν ξέσπασε η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.
Μοιραία, λοιπόν, βλέπει ομοιότητες τότε και τώρα.
«Είναι πιθανό να δούμε περισσότερες απολύσεις τις επόμενες δύο εβδομάδες, καθώς θα καταστεί σαφές ότι οι επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να ξανανοίξουν γρήγορα» δήλωσε.
«Ελπίζουμε ότι οι αγορές θα αντέξουν.
Η οικονομία των ΗΠΑ θα είναι μια χαρά με την πάροδο του χρόνου».
Η Fed Βοστώνης έχει θέσει σε εφαρμογή τρία προγράμματα δανειοδότησης έκτακτης ανάγκης τις τελευταίες δύο ημέρες για να βοηθήσει τη λειτουργία των αγορών.
Αξίζει να σημειωθεί πως η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ έχει ήδη μειώσει τα επιτόκια στο μηδέν και αρχίσει να αγοράζει χρέος ύψους 700 δισεκατομμυρίων ευρώ για να ενισχύσει την αμερικανική οικονομία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης