Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε καραντίνα όλη η Αργεντινή λόγω κορωνοϊού έως τις 31 Μαρτίου – Πρόσβαση σε τρόφιμα, φάρμακα

Σε καραντίνα όλη η Αργεντινή λόγω κορωνοϊού έως τις 31 Μαρτίου – Πρόσβαση σε τρόφιμα, φάρμακα
Σε προληπτικό και υποχρεωτικό περιορισμό για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας
Σε καραντίνα τίθεται όλη η Αργεντινή έως τις 31 Μαρτίου σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η πανδημία του κορωνοϊού.
Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Alberto Fernandez έδωσε εντολή να τεθεί ολόκληρη η χώρα σε «προληπτικό και υποχρεωτικό» περιορισμό ως την 31η Μαρτίου, για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.
«Είναι καιρός να γίνει κατανοητό ότι φροντίζουμε την υγεία των Αργεντινών», τόνισε ο πρόεδρος Fernandez κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του, επιβεβαιώνοντας πως το μέτρο του περιορισμού ισχύει από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 20/3 ως την 31η Μαρτίου και ότι οι πολίτες θα μπορούν να πηγαίνουν να προμηθεύονται βασικά αγαθά όπως τρόφιμα και φάρμακα.
Το μέτρο έχει σκοπό η πανδημία «να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο βλαπτική για την οικονομία» της Αργεντινής, πρόσθεσε ο πρόεδρος, που ανέλαβε την εξουσία πέρυσι εν μέσω της σοβαρότερης οικονομικής κρίσης από το 2001.
Οι υγειονομικές αρχές της Αργεντινής κατέγραφαν 128 κρούσματα μόλυνσης και τρεις θανάτους εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 ως χθες.
Το Μπουένος Άιρες ήδη έκλεισε τα σύνορα για 15 ημέρες και ανέστειλε τις πτήσεις προς και από χώρες που πλήττονται από την πανδημία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης