Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Οι κυβερνήσεις θα κληθούν να σώσουν τις αεροπορικές, λέει η GlobalData

tags :
Οι κυβερνήσεις θα κληθούν να σώσουν τις αεροπορικές, λέει η GlobalData
Οι κυβερνήσεις θα υποχρεωθούν να διασώσουν τις αεροπορικές εταιρείες επεκτείνοντας τη στήριξη μέσω καθεστώτος “χρόνου πληρωμής” και φορολογικών ελαφρύνσεων
Οι απαγορεύσεις και περιορισμοί λόγω του κορωνοϊού έχουν αποδεκατίσει την αεροπορική βιομηχανία, αναγκάζοντας εκτεταμένες περικοπές παραγωγικής ικανότητας και αφήνοντας πολλές αεροπορικές εταιρείες να αγωνίζονται για επιβίωση.
“Είναι πλέον σχεδόν βέβαιο ότι θα χρειαστεί η κυβερνητική παρέμβαση για να μην πέσουν έξω οι αεροπορικές επιχειρήσεις, δηλώνει ο Nicholas Wyatt, επικεφαλής έρευνας και ανάλυσης στον τομέα των ταξιδιών και τουρισμού στην GlobalData.
Οι κυβερνήσεις θα υποχρεωθούν να διασώσουν τις αεροπορικές εταιρείες επεκτείνοντας τη στήριξη μέσω καθεστώτος “χρόνου πληρωμής” και φορολογικών ελαφρύνσεων.
Ακόμη και αν υπάρχει δημόσια αντιπαράθεση για αυτή την παρέμβαση, οι κυβερνήσεις δεν θα έχουν άλλη επιλογή παρά να σώσουν τον τομέα που σε ορισμένες χώρες είναι μια σημαντική βιομηχανία”.
Παρά την λήψη μέτρων όπως η μείωση της παραγωγικής ικανότητας και οι άνευ αποδοχών άδειες του προσωπικού, οι αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως θα “καίγονται” για ρευστό χρήμα τις προσεχείς εβδομάδες και μήνες.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης