Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε συνομιλίες για το πετρέλαιο - Δεν υπάρχει κανένας πόλεμος τιμών με τη Σαουδική Αραβία

Ρωσία: Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε συνομιλίες για το πετρέλαιο - Δεν υπάρχει κανένας πόλεμος τιμών με τη Σαουδική Αραβία
Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε ως «δυσάρεστο» το περιβάλλον των χαμηλών τιμών στο πετρέλαιο
Στο γεγονός ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συνομιλίες για το πετρέλαιο αναφέρθηκε σήμερα (20/3) το Κρεμλίνο, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε ο προεδρικός εκπρόσωπος, Dmitry Peskov, με αφορμή την πρόσφατη «βουτιά» που σημειώθηκε στις τιμές του «μαύρου χρυσού».
Ειδικότερα, ο κ. Peskov δήλωσε ότι «η Ρωσία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε επαφές για τις τιμές του πετρελαίου», ενώ επανέλαβε ότι δεν υπάρχει πόλεμος τιμών μεταξύ της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας.
«Δεν υπάρχει κανένας πόλεμος τιμών μεταξύ της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας, οι σχέσεις μας είναι καλές και δε νομίζουμε ότι πρέπει να παρέμβει κάποιος», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο παρέμβασης της Ουάσιγκτον για το σχετικό ζήτημα.
Μάλιστα, ο κ. Peskov τόνισε ότι «οι αναφορές των Μέσων ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να εξετάσουν την επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία προκειμένου να την αναγκάσουν να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου μοιάζουν με μία εποχική τρέλα που έχει προκληθεί από τον κορωνοϊό».
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου χαρακτήρισε ως «δυσάρεστο» το περιβάλλον χαμηλών τιμών στο πετρέλαιο, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «δεν αποτελεί μία καταστροφή».
«Η Ρωσία έχει οικοδομήσει αρκετά αποθέματα πετρελαίου και έχει μία δικλείδα ασφαλείας», επεσήμανε ο Dmitry Peskov.
Σημειώνεται ότι η μη επίτευξη νέας συμφωνίας μεταξύ ΟΠΕΚ και Ρωσίας μετά τον Μάρτιο, καθώς και η σταδιακή αύξηση της παραγωγής τους, οδήγησε τις προηγούμενες ημέρες την τιμή του αμερικανικού αργού στα χαμηλότερα επίπεδα από τα μέσα του 2002.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης