Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι παρεμβάσεις των ΗΠΑ στην αγορά πετρελαίου θα στηρίξουν τις τιμές για το β΄ εξάμηνο του 2020

Goldman Sachs: Οι παρεμβάσεις των ΗΠΑ στην αγορά πετρελαίου θα στηρίξουν τις τιμές για το β΄ εξάμηνο του 2020
Οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας τονίζε ότι οι ενέργειες των ΗΠΑ μπορούν να διατηρήσουν την τιμή του πετρελαίου πάνω από τα 30 δολ. ανά βαρέλι
Τη θέση ότι οι παρεμβάσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στην αγορά πετρελαίου μπορούν να στηρίξουν βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα τις τιμές του «μαύρου χρυσού» διατύπωσαν σήμερα (20/3) οι αναλυτές της Goldman Sachs, με αφορμή τα σχέδια της Ουάσιγκτον για μείωση της παραγωγής και αύξηση των στρατηγικών αποθεμάτων.
Ειδικότερα, οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας τόνισαν ότι «τα μέτρα στήριξης των ΗΠΑ στην αγορά πετρελαίου μπορούν να στηρίξουν τις τιμές βραχυπρόθεσμα», διευκρινίζοντας μάλιστα ότι οι τιμές του πετρελαίου μπορούν να παραμείνουν πάνω από τη ζώνη των 30 δολ. ανά βαρέλι.
Παράλληλα, επικαλούμενη το δημοσίευμα της Wall Street Journal για το ενδεχόμενο παρέμβασης των ΗΠΑ στην αύξηση παραγωγής σε Ρωσία και Σαουδική Αραβία, καθώς και τους περιορισμούς στην παραγωγή της Ουάσιγκτον, η Goldman Sachs τονίζει ότι «αυτές οι ενέργειες θα περιορίσουν τόσο την προσφορά στις ΗΠΑ όσο και την παγκόσμια προσφορά».
«Ενώ τα μέτρα των ΗΠΑ μπορούν να στηρίξουν την αγορά πετρελαίου για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, οι μειώσεις στην παραγωγή δε θα είναι αρκετές για να αντισταθμίσουν τη μείωση της ζήτησης κατά 8 εκατ. βαρέλια ημερησίως που θα φέρει η επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας», αναφέρουν στο σημείωμά τους οι αναλυτές της τράπεζας.
«Μεσοπρόθεσμα, ο αντίκτυπος αυτών των πολιτικών θα εξαρτηθεί από την πολιτική βιωσιμότητά τους, δεδομένων των επερχόμενων προεδρικών εκλογών», υπογραμμίζει η Goldman Sachs, αναφερόμενη στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Όσον αφορά την τιμή του πετρελαίου για το 2021, η επενδυτική τράπεζα αναφέρει ότι «οι περιορισμοί στην παραγωγή των ΗΠΑ θα μπορούσαν να αυξήσουν τις εκτιμήσεις μας για την τιμή του αμερικανικού αργού κατά 5 με 10 δολ., στα 40 με 45 δολ. ανά βαρέλι».
Ωστόσο, οι αναλυτές της τράπεζας διευκρινίζουν ότι «ενώ η επιστροφή των ΗΠΑ στις πολιτικές διαχείρισης του εφοδιασμού του 1970 και 1980 θα βοηθήσουν στη στήριξη των τιμών το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο πάνω από τις προβλέψεις μας, απλώς θα αντικαταστήσουν την πολιτική τεχνητής στήριξης των τιμών του ΟΠΕΚ με μία άλλη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης