Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, στο 6% - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

tags :
Ρωσία: Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, στο 6% - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας δήλωσε ότι τα μέτρα οικονομικής στήριξης της κυβέρνησης θα ενισχύσουν την εγχώρια ζήτηση
Αμετάβλητα διατήρησε τα επιτόκιά της η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής (30/3) συνεδρίασης, τονίζοντας ότι οι επόμενες κινήσεις της θα εξαρτηθούν από τη δυναμική του πληθωρισμού και τους δυνητικούς κινδύνους για την εγχώρια οικονομία.
Ειδικότερα, Η Τράπεζα της Ρωσίας αποφάσισε να διατηρήσει το βαδικό της επιτόκιο αμετάβλητο στο 6%, μετά από τις έξι μειώσεις επιτοκίων στις οποίες είχε προχωρήσει τους προηγούμενους μήνες, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
«Κατά τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, η κατάσταση έχει εξελιχθεί με σημαντική απόκλιση από τις προβλέψεις της Τράπεζας της Ρωσίας στο βασικό σενάριο», αναφέρει η ανακοίνωση της Τράπεζας, διευκρινίζοντας ότι αυτές οι αποκλίσεις οφείλονται στην εξάπλωση του κορωνοϊού και στην απότομη πτώση της τιμής του πετρελαίου.
«Η υποτίμιση του ρουβλίου είναι ένας προσωρινός παράγοντας που επηρεάζει την κίνηση του πλθωρισμού, και μπορεί να αυξήσει τον πληθωρισμό πάνω από τα επίπεδα στόχου για το τρέχον έτος», υπογραμμίζει η Τράπεζα της Ρωσίας», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η δυναμική της εξωτερικής και εγχώριας ζήτησης θα περιορίσει ουσιαστικά την επίδραση στον πληθωρισμό λόγω της έντονης επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και της αυξημένης αβεβαιότητας».
Παράλληλα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «τα μέτρα που υιοθέτησαν οι κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ρωσίας εξασφαλίζουν την οικονομική σταθερότητα και τη στήριξη της οικονομίας», προσθέτοντας ότι «η εγχώρια ζήτηση θα δεχθεί ώθηση από τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τον Ιανουάριο, καθώς και από τα εθνικά σχέδια που θα εφαρμοστούν όπως έχει προγραμματιστεί».
«Όλοι αυτοί οι παράγοντες λαμβάνονται υπόψιν όταν λαμβάνουμε αποφάσεις για τη νομισματική πολιτική», υπογραμμίζει η Τράπεζα της Ρωσίας, για να προσθέσει πως «δεδομένης της τρέχουσας νομισματικής πολιτικής, ο ετήσιας πληθωρισμός θα επιστρέψει στο 4% το 2021».
Αναφερόμενη στις επόμενες κινήσεις της, η Τράπεζα της Ρωσίας τόνισε ότι αυτές θα εξαρτηθούν από τις πραγματικές και τις αναμενόμενες δυναμικές του πληθωρισμού, τις οικονομικές εξελίξεις στον χρονικό ορίζοντα προβλέψεων, και τους κινδύνους για τις εγχώριες και τις εξωτερικές συνθήκες.
Σημειώνεται ότι η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ρωσίας είναι προγραμματισμένη για τις 24 Απριλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης