Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Προειδοποίηση BofA: Έρχεται μπαράζ χρεοκοπιών σκάνε εταιρικά ομόλογα 550 δισ

Προειδοποίηση BofA: Έρχεται μπαράζ χρεοκοπιών σκάνε εταιρικά ομόλογα 550 δισ
Τα εταιρικά ομόλογα - τα οποία σύμφωνα με την BofA δεν λειτουργούν πλέον σωστά - τα οποία εισφέρουν το 10% πάνω από τα ταμειακά διαθέσιμα, διαπραγματεύονται κάτω από το 80% της ονομαστικής αξίας
Προειδοποιεί η Bank of America Merrill Lynch ότι μεγάλο κύμα χρεοκοπιών θα χτυπήσει την αμερικανική και διεθνή οικονομία.
Πρόσφατα, μετά την ιστορική κατάρρευση της τιμής του πετρελαίου, η μέρα που οι άγγελοι κατακρημνίζονται έφθασε καθώς τα 140 δισεκατομμύρια δολάρια σε παράγωγα πετρελαίου (και μέχρι 360 δισεκ. δολάρια αν συμπεριληφθούν εταιρείες ρεύματος) αποτελεί χρέος που ήταν στα πρόθυρα να υποβαθμιστεί σε junk bond σκουπίδια.
Έκτοτε η κατάσταση έχει πραγματικά επιδεινωθεί.
Ενώ οι οίκοι αξιολόγησης άρχισαν να αντιλαμβάνονται ότι το πρόβλημα θα διογκωθεί, οι εκτιμήσεις πλέον είναι δυσοίωνες.
Τα εταιρικά ομόλογα - τα οποία σύμφωνα με την BofA δεν λειτουργούν πλέον σωστά - τα οποία εισφέρουν το 10% πάνω από τα ταμειακά διαθέσιμα, διαπραγματεύονται κάτω από το 80% της ονομαστικής αξίας έχουν εκτιναχθεί στα 533 δισ. δολάρια, στις 6 Μαρτίου που ανέρχεται μόλις σε 214 δισεκατομμύρια δολάρια.
Κατά την UBS έχει συγκεντρωθεί ένας σωρός προβληματικών δανείων και εταιριών ομολόγων ύψους 1 τρισεκ. δολαρίων.
Ενώ το μεγαλύτερο μέρος των εταιρικών ομολόγων προέρχεται από τις εταιρείες σχιστολιθικού πετρελαίου των ΗΠΑ, οι οποίες συνθλίβονται από τον πόλεμο τιμών μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας, πολλοί θεωρούν ότι η αφερεγγυότητα στην ρευστότητα θα επεκταθεί και σε άλλες εταιρίες.
Το χαρτοφυλάκιο εταιρικών ομολόγων των εταιριών πετρελαίου και φυσικού αερίου ξεπέρασε τα 128 δισεκ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά.
Ένα από τα μεγαλύτερα θύματα ήταν η Occidental Petroleum Corp., η οποία έχει δει το κόστος χρηματοδότησής της να καταρρέει και η πιστοληπτική της ικανότητα να μειώνεται σε junk bond.
Τα ομόλογα λήξης 2024 έχουν επιτόκιο 18,6% και τιμή 54 μονάδες βάσης.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/OXY%20CDS.jpg?itok=0cVf1P0o
Εντούτοις, η ενέργεια είναι απλώς ο προάγγελος και ο όγκος των προβληματικών χρεών στις βιομηχανίες λιανικής, ψυχαγωγίας και καταλυμάτων, μεταξύ άλλων, έχει επίσης αυξηθεί, καθώς η οικονομική δραστηριότητα έχει καταρρεύσει λόγω κορωνοϊού.
Η ταχύτητα επιδείνωσης είναι σίγουρα πρωτοφανής, αναφέρει η UBS.
Είναι προφανές ότι η οικονομία, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο έχει σταματήσει.
Κατά την Bank of America οι χρεοκοπίες των εταιριών θα αυξηθούν δραματικά τους επόμενους μήνες.
Με βάση τα παρελθόντα στοιχεία ο κίνδυνος έχει δραματικά αυξηθεί στα εταιρικά ομόλογα.
Καθώς οι εξελίξεις είναι δραματικές τις τελευταίες ημέρες, ορισμένοι δείκτες μας δείχνουν ότι απέχουν 1,5 με 2 μήνες πριν υπάρξουν οι πρώτες μεγάλες επιθετικές χρεοκοπίες.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/bofa%20tuyrn%20indicators.jpg?itok=Je8fJbzn

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης