Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Η Τουρκία μπλοκάρει την αποστολή χιλιάδων μασκών στην Ιταλία

Κορωνοϊός: Η Τουρκία μπλοκάρει την αποστολή χιλιάδων μασκών στην Ιταλία
O πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, εκβιάζει την Ευρώπη με τη μη αποστολή υγειονομικού υλικού που παράγουν τουρκικές εταιρείες
Περίπου 200.000 προστατευτικές μάσκες που έχει πληρώσει η ιταλική κυβέρνηση για την προστασία των πολιτών της από την πανδημία του κορωνοϊού έχουν μπλοκαριστεί στα γρανάζια της τουρκικής γραφειοκρατίας, σύμφωνα την εφημερίδα «Corriere della Sera».
Οι μάσκες είναι έτοιμες για παράδοση, ωστόσο δεν μπορούν να αποσταλούν στην Ιταλία, παρά μόνο εάν δώσει έγκριση το ιταλικό υπουργείο Υγείας.
Και παρότι η Ιταλία έχει πληρώσει για τις μάσκες 670.000 ευρώ, ενώ παράλληλα ο κορωνοϊός τη σφυροκοπά, με τον αριθμό των νεκρών το τελευταίο 24ωρο να έχει ξεπεράσει τους 670, η Τουρκία του Tayyip Erdogan σφυρίζει αδιάφορα, δείχνοντας για άλλη μία φορά το «ανθρωπιστικό» της πρόσωπο.
Ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte φαίνεται να ενδιαφέρθηκε για το θέμα αυτό, σε πρόσφατη συνομιλία με τον Τούρκο Πρόεδρο.
Εκείνος όμως έδωσε απλώς ασαφείς υποσχέσεις για «εξέταση των γεγονότων».
Οι εν λόγω μάσκες, που προορίζονταν επίσης για νοσοκομεία στο Ρίμινι και στο Πέζαρο, δύο από τις πλέον πληγείσες περιοχές της Ιταλίας, παρήχθησαν από την τουρκική εταιρεία Ege Maske.
Μάλιστα, όπως επισημαίνει η «Corriere della Sera», από τη στιγμή που Erdogan δεν κατάφερε ό,τι ήθελε με τους πρόσφυγες, τώρα εκβιάζει την Ευρώπη με τις μάσκες και άλλου είδους υγειονομικό υλικό.
«Ο Ερντογάν μπλοκάρει την εισροή ευρώ στην χώρα του, για ένα πολιτικό μπρα ντε φερ της Τουρκίας με την Ευρώπη, ενώ η πανδημία τρέχει» καταλήγει η εφημερίδα του Μιλάνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης