Τελευταία Νέα
Πολιτική

Το «πολεμικό» ΦΕΚ με 70 άρθρα κατά του Covid 19 - Τα super market θα ανοίγουν και Κυριακές - Επίταξη υγειονομικού υλικού

Το  «πολεμικό» ΦΕΚ με 70  άρθρα  κατά του Covid 19 - Τα super market θα ανοίγουν και Κυριακές - Επίταξη υγειονομικού υλικού
Το υπουργείο Υγείας  αποκτά  ελευθερία  κινήσεων για την  ανανέωση συμβάσεων του προσωπικού
Σε 70 άρθρα περιλαμβάνονται τα μέτρα  της κυβέρνησης κατά του covid 19  πολλά από τα οποία  τίθεται σε ισχύ από την  Τετάρτη  8 Μαρτίου.
Το πνεύμα  των άρθρων  είναι στην ευελιξία που πρέπει να αποκτήσει η κρατική μηχανή  για να αντιμετωπίσει τον αόρατο εχθρό. 
Επιτρέπει τις εισαγωγές υγειονομικού υλικού και της πρώτης ύλης για την παρασκευή οινοπνεύματος και άλλων προϊόντων.
Το υπουργείο Υγείας  αποκτά  ελευθερία  κινήσεων για την  ανανέωση συμβάσεων του προσωπικού. 
Επίσης παρέχεται η δυνατότητα να διατάσσεται αναγκαστική διάθεση στο Δημόσιο, κλινών ιδιωτικών θεραπευτηρίων και κλινικών, ΜΕΘ.
Ακόμη περιλαμβάνονται τα οικονομικά μέτρα  της κυβέρνησης  για τη στήριξη  των επιχειρήσεων  όπως και  εργασιακά θέματα. 
Αναφέρεται  ότι οι  επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα ,που πλήττονται σημαντικά, λόγω των αρνητικών συνεπειών του φαινομένου του κορωνοϊού-COVID 19, δύναται να αναστέλλουν τις συμβάσεις εργασίας μέρους ή του συνόλου του προσωπικού τους, προκειμένου να προσαρμοστούν οι λειτουργικές ανάγκες τους στο δυσμενές περιβάλλον που δημιουργείται.
Η αναστολή των συμβάσεων εργασίας μπορεί να εφαρμοστεί μέχρι ένα (1) μήνα από τη δημοσίευση της παρούσας.
Τα σούπερ μάρκετ θα  λειτουργούν και τις Κυριακές είτε για όλη την Επικράτεια  είτε για μέρος αυτής.
Επιπλέον τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης  τροφίμων να πωλούν εφημερίδες.
Αναμένεται να  εκδοθούν οι σχετικές  αποφάσεις  από τον Υπουργό  Ανάπτυξης  και  Επενδύσεων.
Ο «πόλεμος» της  κυβέρνησης  κατά του  κορωνοϊού  απελευθερώνει και τη διοίκηση της ΕΡΤ ΑΕ, η οποία  μπορεί να προχωρήσει σε συμβάσεις και στην υλοποίηση προγραμμάτων για την αντιμετώπιση του covid 19. Τα  μέτρα  συμπεριλήφθηκαν στο ΦΕΚ με αριθμό 68 και με  ημερομηνία 20 Μαρτίου 2020. 
Έχει την υπογραφή της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που  είναι μεταξύ των πρώτων στο ξεκίνημα της θητείας της.

Δείτε το ΦΕΚ εδώ. 
Ν.Θ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης