Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βελόπουλος: Όλοι να επιδείξουμε υπευθυνότητα – Έξι νέες προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λόγω κορωνοϊού

Βελόπουλος: Όλοι να επιδείξουμε υπευθυνότητα –  Έξι νέες προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λόγω κορωνοϊού
Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00 προτείνει η Ελληνική Λύση
«Τις δύσκολες τούτες ώρες καλούμαστε όλοι να επιδείξουμε υπευθυνότητα ως άτομα, και ομοψυχία ως έθνος.
Είναι η ώρα που όλοι μαζί οι Έλληνες, πάνω από κόμματα, διαφωνίες και ιδεολογίες, οφείλουμε να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον» σημειώνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κ. Βελόπουλος.

Ο κ. Βελόπουλος επικρίνει την κυβέρνηση για επικοινωνιακή πολιτική που «κερδίζει τη λογική», λέγοντας απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργός ότι «η θεραπεία με δόσεις για τον ασθενή συνεχίζεται, ενώ θα έπρεπε να δοθεί ολόκληρη η δόση».
Ο ίδιος συμπληρώνει ότι «επειδή όμως οι εξελίξεις τρέχουν, η Ελληνική Λύση σας καλεί να προβείτε στην εφαρμογή των κάτωθι μέτρων:
1. Επιτάξεις ξενοδοχείων ώστε να διαμένουν οι γιατροί και νοσηλευτές, ώστε να μην διασπείρουν τη νόσο κατά τη μετακίνησή τους, αλλά και στις οικογένειές τους.
2. Επιτάξεις ξενοδοχείων ώστε να διαμείνουν οι άστεγοι που είναι σήμερα στους δρόμους.
3. Ειδική ενίσχυση στους κτηνοτρόφους, οι οποίοι λόγω της πανδημίας, θα υποστούν τεράστια απώλεια εσόδων ενόψει των περιοριστικών μέτρων που θα ισχύουν και το Πάσχα.
4. Ειδικά επιδόματα για τους μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι σήμερα έχουν μηδενικό εισόδημα, και πλήρη αδυναμία εύρεσης εργασίας.
5. Καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18.00 μ.μ. .
Αφού η ατομική ευθύνη απεδείχθη ανεπαρκής, η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να λάβει μέτρα για την προστασία τους.
Ο ως άνω περιορισμός δεν ισχύει για γιατρούς , νοσηλευτές, αστυνομικούς, πυροσβέστες κι υπαλλήλους πολιτικής προστασίας.
6. Τέλος επισημαίνουμε την ανάγκη οριζόντιας εφαρμογής των οικονομικών μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση, καθώς η πανδημία έχει προκαλέσει κρίση στην παγκόσμια οικονομία, κι όχι κατά κλάδους».
Καταλήγοντας ο κ. Βελόπουλος επισημαίνει ότι «φυσικά δεν ξεχνάμε ότι επιλέγουμε να μείνουμε σπίτι, γιατί έτσι θα μπορέσουμε όλοι μαζί, αύριο, να σταθούμε στα πόδια μας και να σηκώσουμε στα πόδια της και την Ελλάδα!».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης