Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Belousov: Οι χώρες του Κόλπου κι όχι η Ρωσία ευθύνονται για την πετρελαϊκή κρίση στις παγκόσμιες αγορές

Belousov: Οι χώρες του Κόλπου κι όχι η Ρωσία ευθύνονται για την πετρελαϊκή κρίση στις παγκόσμιες αγορές
Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν από σχεδόν 50 δολάρια ανά βαρέλι στις 6 Μαρτίου, όταν η συμφωνία κατέρρευσε, σε 27 δολάρια την Παρασκευή (20/3)
"Οι χώρες του Κόλπου κι όχι η Ρωσία ευθύνονται για την πετρελαϊκή κρίση στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου" τόνισε ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Andrei Belousov.
Όπως τόνισε, η Ρωσία ουδέποτε ζήτησε την απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου ή το τέλος της συνεργασίας της με τις χώρες του ΟΠΕΚ.
Στις αρχές Μαρτίου, Ρωσία και ΟΠΕΚ δεν κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου καθώς ο ΟΠΕΚ ήθελε να προχωρήσει σε μεγαλύτερη μείωση, ενώ η Μόσχα πρότεινε να παραμείνει η παραγωγή στα επίπεδα που ήταν με τη διαφωνία να έρχεται σε μια εποχή που η παγκόσμια ζήτηση υποχώρησε εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωναϊού.
Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν από σχεδόν 50 δολάρια ανά βαρέλι στις 6 Μαρτίου, όταν η συμφωνία κατέρρευσε, σε 27 δολάρια την Παρασκευή (20/3).
Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, οι δύο μεγαλύτεροι εξαγωγείς πετρελαίου στον κόσμο μετά το Ριάντ, προετοιμάζονται να αυξήσουν την παραγωγή από την 1η Απριλίου .
"Η ρωσική θέση δεν ήταν ποτέ να προκαλέσει πτώση των τιμών του πετρελαίου. Πρόκειται αποκλειστικά για την πρωτοβουλία των αραβικών εταίρων μας ", ανέφερε ο Andrei Belousov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης