Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου, με απόφαση Τζιτζικώστα

Θεσσαλονίκη: Απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου, με απόφαση Τζιτζικώστα
Για όσο διάστημα παραμείνει κλειστό το Σέιχ Σου θα επιτρέπεται μόνο η είσοδος κρατικών οχημάτων και υπηρεσιών
Απαγόρευση της κυκλοφορίας στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης (Σέιχ Σου) από σήμερα, Κυριακή 22/3, με απόφαση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα.
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,  αποφάσισε την άμεση εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας πολιτών και οχημάτων εντός του Σέιχ Σου, λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης πολιτών στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Τζτζικώστας τονίζει πως «παρά τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν, παρά τις οδηγίες που έχουμε δώσει για αποφυγή των περιττών μετακινήσεων, ορισμένοι επιμένουν εν μέσω έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού να συμπεριφέρονται αντικοινωνικά.
Είναι χρέος μας να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και να αποτρέψουμε με κάθε μέσο την εξάπλωση του κορωνοϊού.
Σήμερα, Κυριακή, καταγράφεται μαζική συγκέντρωση πολιτών στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, αυξάνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού.
Αποφάσισα να απαγορεύσω την κυκλοφορία στο Σέιχ Σου για όσο διάστημα χρειαστεί, προκειμένου να μην επιτρέψουμε τη διάδοση του κορωνοϊού.
Το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας και θα αστυνομεύεται διαρκώς για όσο διάστημα χρειαστεί. Απευθύνω εκ νέου έκκληση προς όλους για παραμονή στο σπίτι. Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας. Μένουμε σπίτι».
Σημειώνεται ότι η σχετική απόφαση θα εφαρμοστεί άμεσα με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, για  την απομάκρυνση όσων βρίσκονται στο Σέιχ Σου.
Για όσο διάστημα παραμείνει κλειστό το Σέιχ Σου θα επιτρέπεται μόνο η είσοδος κρατικών οχημάτων και υπηρεσιών (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Δασαρχείο κτλ.).
Στο μεταξύ, το drone της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζει να πετά στην παραλιακή ζώνη της Θεσσαλονίκης, προτρέποντας τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι τους, τηρώντας τα προληπτικά μέτρα και αποφεύγοντας τις άσκοπες μετακινήσεις.
Το drone πετάει καθημερινά, κάτι που ξεκίνησε από την Παρασκευή 20/3, μέχρι τις 14:00, ενώ οι απογευματινές πτήσεις ξεκινούν από το Λευκό Πύργο στις 17:30 σήμερα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης