Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δραματική απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση της κυκλοφορίας για να μην γίνουμε Ιταλία, λόγω κορωνοϊού

tags :
Δραματική απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση της κυκλοφορίας για να μην γίνουμε Ιταλία, λόγω κορωνοϊού
Η κυβέρνηση οδηγήθηκε στην συγκεκριμένη απόφαση καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων
Ο κύβος ερρίφθη και από την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, στις έξι το πρωί, με απόφαση της κυβέρνησης, τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών.
Η κυβέρνηση οδηγήθηκε στην συγκεκριμένη απόφαση καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων ενώ διαφαίνεται στον ορίζοντα το ενδεχόμενο να επαναληφθεί το φαινόμενο άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπως της Ιταλίας και της Ισπανίας.
Επιπροσθέτως, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις που είχαν γίνει τις προηγούμενες μέρες, ένα πολύ μικρό κομμάτι, μια μειοψηφία της κοινωνίας, δεν είχε ευθυγραμμιστεί σε όσα έχει κάνει μέχρι στιγμής η πλειοψηφία των πολιτών που έχει υπακούσει και έχει παραμείνει στο σπίτι, ελαχιστοποιώντας τις μετακινήσεις.
Υπό το πρίσμα αυτό, προκειμένου να αποφευχθεί οποιοσδήποτε κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, η κυβέρνηση κατέληξε σε αυτή την απόφαση η οποία ούτως ή άλλως υπήρχε στο τραπέζι εδώ και μέρες όπως και οι σχετικές εισηγήσεις από αρμόδιους υπουργούς και ειδικούς επιστήμονες.
Άλλωστε, ο πρωθυπουργός είχε προειδοποιήσει με το μήνυμά του την περασμένη Πέμπτη το βράδυ καθώς είχε επισημάνει πως το Σαββατοκύριακο θα κριθεί κατά πόσο θα χρειαστούν αυστηρότερα μέτρα.
Στο μεταξύ, οι εικόνες που παρατηρήθηκαν την Παρασκευή, κυρίως στα διόδια και σε άλλες περιοχές της χώρας και με τον κόσμο να φεύγει στην επαρχία και στα νησιά όλες τις προηγούμενες μέρες, θορύβησε πάρα πολύ την κυβέρνηση και προφανώς προκάλεσε και εκνευρισμό.
Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι παρά τις συνεχείς εκκλήσεις, η μειοψηφία της κοινωνίας - στην πλειοψηφία τους οι πολίτες τηρούν τα μέτρα -  που ήταν ικανή όμως για να τινάξει το σύστημα στον αέρα, αψήφησε τα όποια μέτρα ανακοινώνονταν το τελευταίο διάστημα.
Σε κάθε περίπτωση, από την κυβέρνηση επισημαίνουν ότι δεν απαγορεύεται πλήρως η κυκλοφορία, απλώς περιορίζονται οι άσκοπες μετακινήσεις ενώ η οικονομική δραστηριότητα υπάρχει.
Το ζήτημα είναι να μην έχουμε μεγαλύτερη διάδοση του ιού στη χώρα μας και αυτό που τονίζουν τόσο οι επιστήμονες και η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας όσο και η κυβέρνηση είναι ο στόχος να κερδηθεί χρόνος ώστε να μείνει όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να μπορέσει να περιθάλψει αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη και να μην δούμε εικόνες Ιταλίας.
Οι πολίτες περιορίζουν τις μετακινήσεις τους στα απολύτως απαραίτητα και θα μπορούν να πάνε στην δουλειά τους, στο σούπερ μάρκετ, στο φαρμακείο, σε μονάδες Υγείας αλλά όχι σε άσκοπες μετακινήσεις.
Προς αυτή την κατεύθυνση, λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία άλλων χωρών, και την κατάσταση που αντιμετωπίζουν εκεί νοσοκομεία που δεν έλαβαν εγκαίρως δραστικά μέτρα, στην κυβέρνηση έκριναν απαραίτητη την απαγόρευση της κυκλοφορίας τη δεδομένη στιγμή. Ενώ κινούνται με γνώμονα ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών με ρητές εξαιρέσεις σε αυστηρά περιορισμένες δραστηριότητες σπάει την αλυσίδα της διασποράς και μας κρατάει υγιείς στα σπίτια μας ώστε να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης