Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρυσοχοΐδης (υπ.Προστασίας του Πολίτη): Δεν θα αφήσουμε κανένα να μεταδίδει ανεύθυνα τον κορωνοϊό

tags :
Χρυσοχοΐδης (υπ.Προστασίας του Πολίτη): Δεν θα αφήσουμε κανένα να μεταδίδει ανεύθυνα τον κορωνοϊό
Αφορά και τους πεζούς το μέτρο της ταυτότητας υποστήριξε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Τη θέση ότι «δεν θα αφήσουμε κανέναν ανεύθυνα να μεταδίδει τον κορωνοϊό και δεν θα αφήσουμε την κοινωνία έτσι» διατύπωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στην έναρξη της ισχύος του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας.
«Θέλουμε αυτή την κοινωνική αλυσίδα που μας δένει να την κρατήσουμε στέρεη και ακέραιη» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm ο κ. Χρυσοχοΐδης, αναφέροντας ότι σήμερα πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου, δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα, αλλά θα προειδοποιούνται οι πολίτες ότι από αύριο θα είναι διαφορετική η μεταχείριση.
«Δεν θα περάσει κανείς χωρίς το νόμιμο δικαιολογητικό και την ταυτότητά του ή το διαβατήριο.
Αυτό αφορά και τους πεζούς - το στοιχείο της ταυτότητας» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, τονίζοντας ότι από την εικόνα που δίνουν οι αστυνομικοί που διεξάγουν τους ελέγχους «η συμμόρφωση της συντριπτικής πλειοψηφίας είναι αισιόδοξο σημάδι».
«Όλοι είναι εφοδιασμένοι με τα νόμιμα δικαιολογητικά και αυτό είναι αξιοθαύμαστο.
Αυτό που βλέπω είναι μια ευθύνη των ανθρώπων και αυτό μας κάνει καλύτερο και αλληλέγγυο και άρα ως κοινωνία καλύτερη» υποστήριξε ο υπουργός.
Όπως είπε, «το κρίσιμο στοιχείο- κλειδί είναι η ευθύνη του καθενός μας».
«Η αστυνομία δεν είναι για να κόβει πρόστιμα, δεν είναι στόχος να το κάνουμε αυτό αλλά να τους πείσουμε ότι είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους για να νικήσουμε τον ιό μην έχοντας εκατόμβη νεκρών.
Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο, να μην χάσουμε ανθρώπους» τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Ερωτηθείς για αν το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας θα επεκταθεί και μετά τις 6 Απριλίου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε ότι «είναι κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες άρα λοιπόν θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο όλοι μας αυτές τις δύο εβδομάδες θα επιβάλουμε στον εαυτό μας ότι μένουμε σπίτι».
Ερωτηθείς, δε, για όλους όσοι μιλούν για ενδεχόμενη περιστολή δικαιωμάτων, ο κ.Χρυσοχοΐδης απάντησε πως «όταν διακυβεύονται πολύ μεγάλα αγαθά όπως η ανθρώπινη ζωή δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές».
«Δεν ισοπεδώνουμε συνταγματικά δικαιώματα, κάνουμε παραχώρηση για να επιβιώσουμε ως κοινωνικό σύνολο.
Υπάρχει το μείζον αγαθό της ανθρώπινης ζωής, της υγείας, της επιβίωσης του έθνους και υπάρχουν και οι ελευθερίες που δεν έχουν ανασταλεί.
Δίνουμε κάτι για να είναι η ζωή μας ασφαλής» τόνισε ο υπουργός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης