Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας: Δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις, υπάρχει αυστηρός περιορισμός τους

tags :
Πέτσας: Δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις, υπάρχει αυστηρός περιορισμός τους
Εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής η απαγόρευση υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Τη θέση ότι δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις αλλά ότι υπάρχει ένας αυστηρός περιορισμός τους διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι η απαγόρευση ήταν εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Πέτσας είπε ότι η απαγόρευση ήταν απόφαση μετά από εισήγηση της επιστημονικής επιτροπής κι όχι πολιτική, ενώ όπως είπε τα μέτρα για τη μετακίνηση των πολιτών  έχουν φθάσει σχεδόν στο ύψιστο επίπεδο αυστηρότητας, ενώ όπως είπε θα υπάρξουν διορθώσεις τις επόμενες ημέρες:
«Δεν μένουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε ακόμα.
Δεν απαγορεύονται οι μετακινήσεις, υπάρχει αυστηρός περιορισμός.
Κάποιος να μπορεί να κάνει τις βασικές εργασίες του και τον υπόλοιπο χρόνο να παραμένει σπίτι του.
Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση και χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότητα» τόνισε ο κ.Πέτσας.
«Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση που κανείς δεν πίστευε ότι θα τη ζήσουμε εν καιρώ ειρήνης» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος σχολιάζοντας τους ελέγχους της Τροχαίας σήμερα το πρωί, που προκάλεσαν μποτιλιάρισμα σε κάποιος κεντρικούς άξονες κυκλοφορίας της πρωτεύουσας, και ερωτηθείς αν αυτοί πρέπει να γίνονται όχι στις 7-8.30 που πάει ο κόσμος (η πλειοψηφία) στη δουλειά του αλλά ίσως στις 10-11 το πρωί, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι «όλα αυτά τα θέματα που παρουσιάστηκαν είναι σε γνώση και της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το θέμα του ελέγχου από τα αστυνομικά όργανα και το θέμα του τρόπου που ελέγχουν».
Όσον αφορά το τι θα ισχύσει για τα ταξί, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι ισχύει και σε αυτή την περίπτωση το όριο «μέχρι δύο άτομα μέσα στο ίδιο αυτοκίνητο», αναφέροντας πως «είναι προς διερεύνηση».
Αναφορικά με τους μετανάστες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για αυστηροποίηση των μετακινήσεων και γι’ αυτόν τον πληθυσμό.
Σχολιάζοντας τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση και τις περιπτώσεις που χρειάζονται διευκρινίσεις, ο κ. Πέτσας είπε ότι «δεν είναι μόνο οι κλάδοι της οικονομίας που έκλεισαν με δική τους απόφαση που θα τύχουν της ενίσχυσης, αλλά και αυτές οι κατηγορίες επαγγελμάτων που υπέστησαν μεγάλη πτώση του τζίρου».
«Επομένως, περιμένετε διορθώσεις, συμπληρώσεις και τροποποιήσεις στη σχετική ΚΥΑ, με τους ΚΑΔ που αναφερθήκατε, προκειμένου να έχουμε την καλύτερη δυνατή ενίσχυση.
Εδώ είμαστε, να κάνουμε όποιες τροποποιήσεις χρειάζονται και μετά από αυτή την κρίση να είμαστε πιο δυνατοί» τόνισε ο κ.Πέτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης