Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ισχυρές απώλειες για τις μετοχές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ισχυρές απώλειες για τις μετοχές
ΑΓΟΡΕΣ: Ούτε αυτή η κίνηση της FED έφερε σταθεροποίηση. Αντίδραση για λίγο και μετά πάλι κάτω. Πότε θα σταθεροποιηθούν; Κανείς δε μπορεί να απαντήσει, γιατί κανείς δε μπορεί να προβλέψει πότε θα σταματήσει αυτή η πανδημία. Το ΧΑ κατέρρευσε σήμερα, μετά από μία τεχνική αντίδραση των προηγούμενων ημερών.

Στις ξένες αγορές παραμένει στραμμένο το βλέμμα. Η πορεία των μεγάλων αγορών καθορίζει και το δικό μας πρόσημο. Η πτώση σήμερα ήταν μεγάλη. Τα τεχνικά προβλήματα της ΕΧΑΕ, έφεραν άνοιγμα με μεγάλη καθυστέρηση σήμερα, το οποίο δημιούργησε μεγάλο εκνευρισμό.

Βρισκόμαστε σε καραντίνα, η χώρα έχει κλείσει σχεδόν τα πάντα, βγαίνουμε έξω με «αίτηση» αλλά το χρηματιστήριο λειτουργεί. Για λόγους δημόσιας υγείας οι ευρωπαϊκές αγορές πρέπει να κλείσουν. Όχι για να σταματήσουν να πέφτουν, αλλά για να σταματήσει η μετάδοση του ιού. Να μιλάμε για μετοχές τέτοιες μέρες είναι και για μας ενοχλητικό. Αλλά βέβαια είναι η δουλειά μας.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Οι τράπεζες κατέρρευσαν. Δυστυχώς όσοι αγόρασαν την περασμένη Παρασκευής, στην αντίδραση, γράφουν μεγάλες ζημιές. Χρειάζεται προσοχή. Κανείς δε ξέρει που θα σταματήσει αυτό που ζούμε. Το καλό σενάριο για τη στήλη είναι να σταθεροποιηθεί κάπου και να αρχίσει να συσσωρεύει. Μακάρι να δούμε αντίδραση V αλλά μάλλον θα δούμε U. Όταν τη δούμε.

Να αρχίσουν και να ξεχωρίζουν κάποιες μετοχές. Υπάρχουν κάποιες που ευνοούνται αυτές τις μέρες. Τα άλευρα για παράδειγμα, ή εταιρείες που παρέχουν εξοπλισμό υγείας. Ούτε αυτές όμως βλέπουμε να ξεχωρίζουν. Πάνε όλες κάτω, γιατί ο επενδυτής φοβάται. Οι αγορές πέφτουν με το φόβο και ανεβαίνουν με την αισιοδοξία.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Alpha Bank στο -16%, η Εθνική στο -14,6%, η Eurobank στο -13,8% και η Πειραιώς στο -7,40%. Η αγορά προεξοφλεί ότι πιθανότατα θα χρειαστούν βοήθεια και αυτές.

ΔΕΗ: Κάτω από 2 ευρώ ξανά η μετοχή με υψηλό όγκο για τις ώρες που είχαμε συνεδρίαση και απώλειες 13%.

JUMBO: Κάτω από 10 ευρώ η μετοχή με απώλειες λίγο πάνω από12% και όγκο 165 χιλ. τεμάχια.

AEGEAN: Με άνοδο 3,9% η μετοχή και στα 4 ευρώ, αλλά το ομόλογο έχασε σήμερα 9,5% και είναι στις 63 μονάδες. Οι τιμές αυτές είναι τιμές χρεοκοπίας. Αντίστοιχη εικόνα και για το ομόλογο της Attica Group. Καράβια και αεροπλάνα πλήττονται σημαντικά.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Στο -20% η μετοχή και στα 0,5450 ευρώ με όγκο 105 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 62,3 εκατ. ευρώ.

MEDICON: Θεωρητικά ο κλάδος που δραστηριοποιείται έχει ζήτηση αυτή την περίοδο. Όμως ούτε αυτή η μετοχή αντιδρά. Στα 1,64 ευρώ και στο -4,65% με την αποτίμηση να είναι πλέον στα 7,2 εκατ. ευρώ.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Δεν άνοιξε σήμερα. Και η συγκεκριμένη ωφελείται από όσα συμβαίνουν. Ούτε αυτή όμως τραβάει βλέμματα. Βέβαια, υποχωρεί από την αρχή του έτους μόλις 12,8% και αυτό το ποσοστό είναι σημαντικά μικρότερο από αυτό που χάνουν οι βασικοί δείκτες.

ΟΤΕ: Καλύτερη η συμπεριφορά της μετοχής έναντι άλλων μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Υποχώρησε 3,23% και έκλεισε στα 11,40 ευρώ και από την αρχή του έτους χάνει 20% έναντι πτώσης 46,5% του FTSE 25.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Μεγάλη πτώση και εδώ άνω του 12% και με την τιμή να είναι πλέον στα 1,15 ευρώ. Καμία ενημέρωση αναφορικά με τις συνομιλίες. Δεν τρέφουμε ελπίδες βέβαια, τέτοιες εποχές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης