Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (Βρετανία): Θα απευθύνει διάγγελμα με νέο πακέτο μέτρων λόγω κορωνοϊού - 300 οι νεκροί

Johnson (Βρετανία): Θα απευθύνει διάγγελμα με νέο πακέτο μέτρων λόγω κορωνοϊού - 300 οι νεκροί
Για πρώτη φορά, ο Boris Johnson άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γονατίσει το βρετανικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως το ιταλικό εάν δεν τηρηθούν με ευλάβεια τα απαραίτητα μέτρα από τους πολίτες - Στις 22:30 (ώρα Ελλάδος) το διάγγελμα
Εν μέσω σφοδρής κριτικής στην κυβέρνηση του Boris Johnson για ολιγωρία και επίδειξη ανευθυνότητας από πολλούς Βρετανούς στο θέμα της τήρησης των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, ο επικεφαλής της αγγλικής κυβέρνησης οδεύει προς επιβολή «lockdown».
Αναμένεται να απευθύνει διάγγελμα το βράδυ, στις 22:30, ώρα Ελλάδας, με το οποίο αναμένεται να ανακοινώση αυστηροποίηση των μέτρων.
Για πρώτη φορά, ο Boris Johnson άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να «γονατίσει» το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), όπως το ιταλικό εάν δεν τηρηθούν με ευλάβεια τα απαραίτητα μέτρα από τους πολίτες για τον κορωνοϊό.
Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα απευθυνόμενους στους συμπολίτες τους, ο Βρετανός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι θα μπορούσε να απαγορεύσει σε όλους τους Βρετανούς να βγουν από το σπίτι τους μέσα σε 24 ώρες αν δεν τηρήσουν την απολύτως κρίσιμη απόσταση των δύο μέτρων όταν κυκλοφορούν στους δρόμους.
Ο ένοικος του Λονδίνου δήλωσε ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία» ότι θα έκλεινε τους ανοιχτούς χώρους και θα περιόριζε τις μετακινήσεις εάν οι πολίτες συνέχιζαν να ενεργούν απερίσκεπτα.
Αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αντιγράψει μερικά από τα πιο ακραία μέτρα που εφαρμόζονται στην Ευρώπη, όπως την Ιταλία και τη Γαλλία, ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων:
«Δεν νομίζω ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε πολύ τη φαντασία σας για να δείτε πως θα πρέπει να πορευτούμε».
Οι προειδοποιήσεις του έρχονται την ώρα που ο αριθμός των θανάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε κατά 48 σε μόλις 24 ώρες- 281 νεκροί - με πάνω από 5.683 επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Αυτοί που πέθαναν στην Αγγλία ήταν ηλικίας μεταξύ 18 και 102 ετών, ανέφεραν οι αρχές.
Το νεαρότερο θύμα που κατέληξε το τελευταίο 24ωρο ήταν ένας 18χρονος από το Κόβεντρι με υποκείμενα νοσήματα.
 
www.bankingnews.gr
 
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης