Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Σε τιμές… χρεοκοπίας το ομόλογο της Aegean Airlines – Ισχυρή πτώση 10% χθες (23/3)

tags :
Σε τιμές… χρεοκοπίας το ομόλογο της Aegean Airlines – Ισχυρή πτώση 10% χθες (23/3)
Δημιουργεί εντύπωση πως ενώ η μετοχή κατέγραφε άνοδο σε μία συνεδρίαση με πτώση 7,5% για το ΧΑ το ομόλογο υποχωρούσε 9,5% και έκλεισε στις 63 μονάδες βάσης
Νέες ισχυρές απώλειες κατέγραψε στη χθεσινή (23/3) συνεδρίαση το ομόλογο της Aegean Airlines, σε μία συνεδρίαση με μεγάλες απώλειες για την αγορά μετοχών, αλλά με τη μετοχή της εταιρείας να κλείνει με άνοδο 3,9%.
Δημιουργεί εντύπωση πως ενώ η μετοχή κατέγραφε άνοδο σε μία συνεδρίαση με πτώση 7,5% για το ΧΑ το ομόλογο υποχωρούσε 9,5% και έκλεισε στις 63 μονάδες βάσης.
Αξίζει να σημειωθεί πως στις 18/3 το ομόλογο είχε γράψει χαμηλό στις 50 μονάδες βάσης, τιμές που σύμφωνα με αναλυτές αποτελούν τιμές χρεοκοπίας και όπως τονίζουν πολλές μετοχές του ΧΑ βρίσκονται πλέον σε τέτοια επίπεδα, λόγω της κρίσης που έχει ξεσπάσει από την πανδημία του Covid-19.
Υπενθυμίζεται πως το ομόλογο της Aegean ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση στην αγορά ομολόγων του ΧΑ πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα στις 13 Μαρτίου 2019.
Η εταιρεία είχε αντλήσει 200 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 3,6% και έχει διάρκεια 7 ετών.
Τότε οι επενδυτές είχαν προσφέρει περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ υπερκαλύπτοντας σημαντικά την έκδοση.
Το 60% των ομολογιών είχε διατεθεί σε ιδιώτες επενδυτές και το 40% σε ειδικούς επενδυτές.
Από την κατηγορία ομολόγων της οργανωμένης αγοράς το συγκεκριμένο ομόλογο μαζί με αυτό τις Attica Group έχουν τη μεγαλύτερη υποχώρηση.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης