Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barclays: Οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν υπό πίεση λόγω κορωνοϊού - Οι παρεμβάσεις των ΗΠΑ δεν είναι αρκετές

Barclays: Οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν υπό πίεση λόγω κορωνοϊού - Οι παρεμβάσεις των ΗΠΑ δεν είναι αρκετές
Η βρετανική τράπεζα εκτιμά ότι οι ενέργειες των ΗΠΑ δε θα καταφέρουν να μετριάσουν τις δυσκολίες για τους Αμερικανούς παραγωγούς
Τη θέση ότι οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν υπό πίεση το επόμενο διάστημα λόγω του κορωνοϊού διατύπωσε σήμερα (24/3) η βρετανική τράπεζα Barclays, η οποία προχώρησε σε σημαντική υποβάθμιση την προβλέψεών της για τις τιμές του «μαύρου χρυσού».
Ειδικότερα, η τράπεζα μείωσε τις προβλέψεις της για την τιμή του Brent που αφορά το σύνολο του 2020 κατά 12 δολ. ανά βαρέλι, στα 31 δολ. ανά βαρέλι, έναντι 43 δολ. προηγουμένως.
Παράλληλα, αντίστοιχη ήταν και η υποβάθμιση για την τιμή του αμερικανικού αργού, και συγκεκριμένα στα 28 δολ. ανά βαρέλι, έναντι 40 δολ. ανά βαρέλι αρχικά.
«Οι τιμές είναι πιθανό να παραμείνουν υπό πίεση μέχρι να αλλάξει η κατάσταση γύρω από τον κορωνοϊό, και εάν συνεχίσουμε με βάσει τις προβλέψεις, ακόμα και η Σαουδική Αραβία με τη Ρωσία θα επηρεαστούν από αυτή την πτώση των τιμών», αναφέρει στο σημείωμά της η βρετανική τράπεζα.
Επιπλέον, η Barclays προβλέπει ότι η παγκόσμια διαθέσιμη χωρητικότητα αποθήκευσης ξηράς ανέρχεται στα 1,5 δισ. βαρέλια, με μία εκτιμώμενη υπερπροσφορά της τάξεως των 5 εκατ. βαρελιών ημερησίως το τρέχον έτος, η οποία θα μπορούσε να αγγίξει ακόμα και τα 10 εκατ. βαρέλια το δεύτερο τρίμηνο του 2020.
Όσον αφορά τις παρεμβάσεις των ΗΠΑ για την εξισορρόπηση της αγοράς ενέργειας, μέσω της αγοράς πετρελαίου για την αύξηση των στρατηγικών αποθεμάτων, η τράπεζα εκτιμά ότι αυτές οι ενέργειας δε θα καταφέρουν να μετριάσουν τις δυσκολίες για τους Αμερικανούς παραγωγούς.
«Ο διαθέσιμος αποθηκευτικός χώρος για τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ είναι λιγότερος από 80 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, και θα ισοδυναμούσε με μία ροή μικρότερη των 500 χιλ. βαρελιών ημερησίως για ένα διάστημα έξι μηνών, σε σχέση με τα σχεδόν 10 εκατ. βαρέλια που προβλέπεται να είναι η υπερπροσφορά για το δεύτερο τρίμηνο», αναφέρει χαρακτηριστικά η Barclays.
Σημειώνεται ότι η κατάρρευση της συμφωνίας ΟΠΕΚ και Ρωσίας, σε συνδυασμό με τη μείωση της παγκόσμιας ζήτησης λόγω του κορωνοϊού έχουν μειώσει την τιμή του πετρελαίου κατά -20%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης