Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

China Beige Book: Συρρίκνωση της κινεζικής οικονομίας κατά 10% το α' 3μηνο του 2020

tags :
China Beige Book: Συρρίκνωση της κινεζικής οικονομίας κατά 10% το α' 3μηνο του 2020
H China Beige Book διεξάγει, κάθε τρίμηνο, έρευνα σε περισσότερες από 3.300 επιχειρήσεις
Από μια γρήγορη ματιά στις επιχειρηματικές συνθήκες της Κίνας του Μαρτίου δεν αποδεικνύεται ότι η οικονομία έχει ανακάμψει από το σοκ του κορωνοϊού τους δύο πρώτους μήνες του έτους, σύμφωνα με την China Beige Book.
Η εταιρεία διενεργεί ανεξάρτητη έρευνα σε περισσότερες από 3.300 κινεζικές επιχειρήσεις κάθε τρίμηνο.
Οι κύριοι δείκτες για το α' 3μηνο υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο τους σε σχεδόν 10 χρόνια παρακολούθησης της κινεζικής οικονομίας, σύμφωνα με σύντομη επισκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα (24/3/2020) στο Πεκίνο.
«Βασικά τα αποτελέσματα συνέχισαν να υποβαθμίζονται στα μέσα Μαρτίου, όταν οι περισσότερες επιχειρήσεις επαναλειτούργησαν και θεωρητικά επέστρεψαν σε κανονικές συνθήκες.
Σε εθνικό επίπεδο, ο δείκτης εσόδων μας υποχώρησε σε -26 αυτό το τρίμηνο, ενώ τα κέρδη υποχώρησαν σε -22» αναφέρεται στην έκθεση.
Στην Κίνα τα επίσημα στοιχεία για τις τελευταίες δύο εβδομάδες δείχνουν ότι οι μεγαλύτερες εταιρείες και οι βασικές επιχειρήσεις έχουν επαναλειτουργήσει με ρυθμό 80% ή 90% εάν όχι υψηλότερο.
Ωστόσο, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που συμβάλλουν στο μεγαλύτερο της ανάπτυξης και της απασχόλησης στη χώρα, ο ίδιος δείκτης είναι λίγο πάνω από το 60%.
«Η παραγωγή υποχώρηση (τον Μάρτιο) ακόμα περισσότερο σε σχέση με τον Φεβρουάριο, η εβδομαδιαία εργασία των εργαζομένων συρρικνώθηκε περαιτέρω και οι προσλήψεις συνέχισαν να μειώνονται παρά τις ελλείψεις στην αγορά εργασίας» δήλωσε ο Shehzad Qazi από την China Beige Book.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η επαναλειτουργία των επιχειρήσεων δεν σημαίνει και επιστροφή στην ανάπτυξη.
Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο η μείωση του ΑΕΠ κατά 10% με 11% το α' τρίμηνο του 2020, ακόμα και υπάρξουν θετικά σημάδια τις τελευταίες εβδομάδες του μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης