Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: «Βουτιά» 21,8 μονάδων κατέγραψε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Μάρτιο 2020 - Στις 30,2 μονάδες ο δείκτης PMI

Γαλλία: «Βουτιά» 21,8 μονάδων κατέγραψε η επιχειρηματική δραστηριότητα τον Μάρτιο 2020 - Στις 30,2 μονάδες ο δείκτης PMI
Η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γαλλία υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 22 ετών
«Βουτιά» κατέγραψε η επιχειρηματική δραστηριότητα στη Γαλλία τον Μάρτιο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (24/3) στοιχεία της Markit, υποχωρώντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 22 ετών.
Συγκεκριμένα, ο σύνθετο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 30,2 μονάδες, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 1998, έναντι 52 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 38,1 μονάδες.
Ο κλάδος υπηρεσιών κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση που έχει σημειωθεί ποτέ από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των σχετικών στοιχείων, υποχωρώντας στις 29 μονάδες, έναντι 52,5 μονάδων τον Φεβρουάριο του 2020 και έναντι εκτιμήσεων στις 40 μονάδες.
Παράλληλα, ο μεταποιητικός κλάδος συρρικνώθηκε στις 42,9 μονάδες, έναντι 49,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν μεγαλύτερη πτώση στις 40,6 μονάδες.
«Τον Μάρτιο σημειώθηκε ο μεγαλύτερος ρυθμός πτώσης στη δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών, ενώ ο μεταποιητικός κλάδος σημείωσε τη μεγαλύτερη συρρίκνωση από την εποχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης», δήλωσε ο οικονομολόγος της Marki, Eliot Kerr, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων.
«Εάν συνδυαστούν αυτά τα στοιχεία, οι πτώσεις υποδηλώνουν ότι το ΑΕΠ θα καταρρεύσει με ετήσιο ρυθμό που θα αγγίξει διψήφιο αριθμό», πρόσθεσε ο κ. Kerr, αναφερόμενος στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης