Τελευταία Νέα
Διεθνή

Saxo Bank: Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τους δείκτες PMI για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρώπη

tags :
Saxo Bank: Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τους δείκτες PMI για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρώπη
Ο επικεφαλης Μακροοικονομικών Αναλύσεων της Saxo Bank, Christopher Dembik, δήλωσε «άφωνος» με την πτώση των δεικτών PMI για τον Μάρτιο
«Άφωνος» δήλωσε ο επικεφαλής Μακροοικονομικών Αναλύσεων της Saxo Bank, Christopher Dembik, με την πτώση των δεικτών PMI που αφορούν την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρώπη για τον Μάριο, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι παρόμοια πτώση θα σημειωθεί και σε άλλες χώρες παγκοσμίως.
Ειδικότερα, ο αναλυτής της Saxo Bank δήλωσε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Γερμανία και Ευρωζώνη βρίσκονται ήδη σε ύφεση», προσθέτοντας ότι «σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ο μεταποιητικός κλάδος υποχώρησε περαιτέρω, αλλά ο κλάδος υπηρεσιών κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση, η οποία μάλιστα ξεπέρασε τις εκτιμήσεις».
«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ανησυχητικό σημάδι για χώρες όπως είναι η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον κλάδο υπηρεσιών», τόνισε ο κ. Dembik, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «όσον αφορά την πολιτική, είναι αρκετά σαφές ποιο είδος επιχειρήσεων θα χρειαστεί άμεση στήριξη».
«Οι ευρωπαϊκές χώρες θα χρειαστεί να κάνουν πολύ περισσότερα για να αντιμετωπίσουν την τρέχουσα κατάσταση και να εφαρμόσουν μέτρα στήριξης της οικονομίας τα οποία θα προσανατολίζονται στη ζήτηση», επεσήμανε ο αναλυτής της Saxo Bank, ο οποίος ανέφερε τη μείωση του ΦΠΑ ως ένα από τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν.
«Μεταξύ των δυνητικών μέτρων, είμαστε υπέρ μίας μείωσης του ΦΠΑ, η οποία θα δημιουργήσει ένα θετικό σοκ για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και συνεπώς θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα», τόνισε ο Christopher Dembik.
Σημειώνεται ότι οι δείκτες επιχειρηματικής δραστηριότητας των μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρώπης υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 20 ετών, με τη δραστηριότητα του κλάδου υπηρεσιών να διαμορφώνεται σε ιστορικά χαμηλά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης