Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Στο 1,7% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Φεβρουάριο 2020 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Βρετανία: Στο 1,7% υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Φεβρουάριο 2020 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Βρετανία αυξήθηκε κατά 0,4%
Επιβράδυνση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Φεβρουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (25/3) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 1,7% έναντι ετήσιας ανόδου 1,8% τον Ιανουάριο του 2020 και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 1,7%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ONS, η μεγαλύτερη ετήσια πτώση σημειώθηκε στις τιμές στέγασης, ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και καυσίμων, ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφηκε στις τιμές των μέσων καταγραφής, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία.
Εφόσον εξαιρεθούν οι τιμές ενέργειας και τροφίμων, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώνεται στο 1,7% έναντι ετήσιας ανόδου 1,6% τον προηγούμενο μήνα και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο 1,5%.
Σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η ONS, οι τιμές παραγωγού αυξήθηκαν κατά 0,4% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2019, έναντι ετήσιας ανόδου 1% τον Ιανουάριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η επιβράδυνση θα περιοριστεί στο 0,9%.
Παράλληλα, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν κατά -0,3%, έναντι αύξησης 0,2% τον Ιανουάριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού θα παραμείνει αμετάβλητος.
Εξαιρουμένων των τιμών ενέργειας και τροφίμων, ο βασικός δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά -0,1% σε μηνιαία βάση, ενώ σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2019 καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του 0,4%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης