Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλεια εισοδήματος αναμένει το 70% των νοικοκυριών στις χώρες της G7, λόγω κορωνοϊού

tags :
Απώλεια εισοδήματος αναμένει το 70% των νοικοκυριών στις χώρες της G7, λόγω κορωνοϊού
Η χώρα που περιμένει τη μικρότερη οικονομική επίδραση είναι η Γερμανία
Δραματικές είναι οι οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.
Όπως προκύπτει από έρευνα της Kantar που επικαλείται το Reuters, το 70% των νοικοκυριών σε Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία και ΗΠΑ, αναμένει απώλεια εισοδημάτων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Στην Ιταλία, η οποία είναι το είπίκεντρο της πανδημίας στην Ευρώπη, το 82% των Ιταλών εκτιμά ότι ο κορωνοϊός θα επηρεάσει τα εισοδήματτά τους.
Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των G7 – έναντι 74% στο Ηνωμένο Βασίλειο και 70% στη Βρετανία.
Η χώρα που περιμένει τη μικρότερη οικονομική επίδραση είναι η Γερμανία.
Στη Βρετανία, μόλις το 28% των ανθρώπων δήλωσαν ότι άρχισαν να εργάζονται από το σπίτι πιο συχνά και μόνο λίγα παραπάνω από τα 50% δήλωσαν ότι αποφεύγουν επισκέψεις σε ηλικιωμένους και ευάλωτους συγγενείς και φίλους, όπου αυτό είναι δυνατό.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα - πριν η βρετανική κυβέρνηση ανακοινώσει τον περιορισμό της κυκλοφορίας.
Η Ιαπωνία είχε τον υψηλότερο αριθμό ατόμων που δήλωσαν ότι είχαν αρχίσει να φορούν μάσκα (65%), αλλά και τον μικρότερο αριθμό ατόμων που τηρούν τα υπόλοιπα μέτρα που αναφέρονται στην έρευνα, όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση, το πλύσιμο των χεριών και η αποφυγή περιττών κοινωνικών επαφών.
Στη Γερμανία, τον Καναδά και τη Βρετανία, περισσότεροι από τους μισούς πιστεύουν ότι οι δημόσιες υπηρεσίες στη χώρα τους είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν την επιδημία και τις συνέπειές της.
Η χώρα με τη μικρότερη εμπιστοσύνη ήταν η Γαλλία, όπου μόνο το 33% σκέφτηκε ότι η χώρα θα μπορούσε να αντεπεξέλθει.Η Ιταλία, στην οποία καταγράφονται πάνω από 6800 θάνατοι, είχε τον μεγαλύτερο αριθμό ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι "ανησυχούν πολύ" για την υγεία της τοπικής τους κοινότητας, τη διαθεσιμότητα τοπικών υπηρεσιών υγείας και φροντίδας ηλικιωμένων και ευάλωτων ατόμων.Αλλά η Ιταλία είχε επίσης τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων που ενέκριναν τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνησή τους ανταποκρίθηκε στην πανδημία, σε ποσοστό 39%.
Η Ιαπωνία καταγράφει το χαμηλότερο ποσοστό σε αυτήν την κατηγορία (5%) ακολουθούμενη από τη Βρετανία (17%).
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης