Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Για μεγαλύτερη ύφεση στον παγκόσμιο κλάδο αερομεταφορών προειδοποιεί η IATA

tags :
Για μεγαλύτερη ύφεση στον παγκόσμιο κλάδο αερομεταφορών προειδοποιεί η IATA
Η προηγούμενη ανάλυση της ΙΑΤΑ έκανε λόγω για απώλεια εσόδων 113 δισεκατομμυρίων δολαρίων και πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου 2020, πριν οι χώρες εισάγουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς
Σε νέα ενημερωμένη ανάλυση της η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) εκτιμά ότι η επίπτωση των εσόδων από την πανδημία COVID-19 στον παγκόσμιο κλάδο αερομεταφορών θα είναι 252 δισεκατομμύρια δολάρια ή -44% από το 2019.
Αυτό θα συμβεί στο σενάριο που οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα διαρκέσουν μέχρι και τρεις μήνες.
Η προηγούμενη ανάλυση της ΙΑΤΑ έκανε λόγω για απώλεια εσόδων 113 δισεκατομμυρίων δολαρίων και πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου 2020, πριν οι χώρες εισάγουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς.
“Η αεροπορική βιομηχανία αντιμετωπίζει την σοβαρότερη κρίση της. Οι αεροπορικές εταιρείες χρειάζονται 200 ​​δισεκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη της ρευστότητας, απλώς για να το πετύχουν. Ορισμένες κυβερνήσεις έχουν ήδη προχωρήσει, αλλά πολλοί άλλοι πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους “, δήλωσε ο γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της IATA Αλεξάντερ Ντε Τζούνιακ.

Βραδύτερη ανάκτηση
Η τελευταία ανάλυση προβλέπει ότι σύμφωνα με αυτό το σενάριο, οι αυστηροί περιορισμοί στις μετακινήσεις αρθούν μετά από 3 μήνες.
Η ανάκαμψη της ζήτησης για ταξίδια αργότερα φέτος αποδυναμώνεται από τις επιπτώσεις της παγκόσμιας ύφεσης στις θέσεις εργασίας. Η συνολική ετήσια ζήτηση επιβατών (επιβατικά χιλιομετρικά έσοδα ή RPK) μειώνεται κατά 38% σε σύγκριση με το 2019. Η παραγωγική ικανότητα (διαθέσιμο χιλιόμετρο θέσεων ή ASK) στην εγχώρια και διεθνή αγορά μειώνεται κατά 65% κατά το δεύτερο τρίμηνο στις 30 Ιουνίου.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης