Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Για να ανατραπεί η bear market στις ΗΠΑ θα χρειαστούν 850 δισ. δολ.

tags :
Deutsche Bank: Για να ανατραπεί η bear market στις ΗΠΑ θα χρειαστούν 850 δισ. δολ.
Περί τα 850 δισ. δολάρια εκκρεμών ροών εξισορρόπησης θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες, βοηθώντας στην ανοδική αντίδραση των μετοχών
Κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού, η αμερικανική αγορά κατέρρευσε.
Πολλά κεφάλαια ρευστοποίησαν τις θέσεις τους με τον ταχύτερο ρυθμό στην ιστορία.
Ξεκινώντας με τα CTAs...

...που είναι τώρα πολύ short στις μετοχές και long στο δολάριο...

...συνεχίζοντας με την ισοτιμία κινδύνου...

...τον έλεγχο του όγκου συναλλαγών...

...η συστηματική χαλάρωση ήταν απλώς πρωτοφανής και πολύ πιο πέρα ​​από τις πωλήσεις που παρατηρήθηκαν.

Φυσικά, αυτό είναι επίσης καλή είδηση σύμφωνα με την Deutsche Bank.
Αυτό σημαίνει ότι αν δεν είναι όλες οι πωλήσεις "algo" τελειώνουν απλά επειδή υπάρχει λίγο περισσότερο απόθεμα.
Σημαίνει επίσης ότι όλα αυτά που χρειάζονται οι αγοραστές είναι ένας καταλύτης για να πυροδοτήσουν τις αγορές.
Και σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, μια ομάδα επενδυτών δεν χρειάζονται έναν καταλύτη ως αποτέλεσμα της τεράστιας υπεραπόδοσης των ομολόγων σε σχέση με τις μετοχές τον περασμένο μήνα.
Μιλάμε για μια αναπροσαρμογή στα χαρτοφυλάκια και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της JPMorgan, τα ισορροπημένα αμοιβαία κεφάλαια είναι 60:40, σε μια αγορά 1,5 τρισ. δολαρίων.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, πρέπει να αγοραστούν περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια μετοχών για να αποκαταστήσουν πλήρως την ισορροπία του 60% στην κατανομή.
Ταυτόχρονα, τις αγορές των ΗΠΑ ύψους 7,5 τρισ. δολαρίων, θα πρέπει να αγοραστούν 400 δισ. δολάρια για να αποκατασταθεί πλήρως η ισορροπία και να επανέλθει η κατανομή των μετοχών όπως ήταν πριν από τον ιό.
Τέλος, υπάρχουν τα «ισόρροπα» κρατικά συνταξιοδοτικά ταμεία όπως η Norges bank και το GPIF, τα οποία πριν τη διόρθωση είχαν περιουσιακά στοιχεία της τάξης των 1,1 και 1,5 τρισ. δολαρίων αντίστοιχα και τα οποία σύμφωνα με την JPM θα έπρεπε να αγοράσουν περίπου 150 δισεκατομμύρια δολάρια μετοχές για να επανέλθουν πλήρως στις κατανομές στόχων τους ύψους 70% και 50% αντίστοιχα.
Ενώ η JPM παραδέχεται ότι το χρονοδιάγραμμα αυτών των ροών εξισορρόπησης είναι αβέβαιο, είναι πιθανό να λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες και πριν από τις 31 Μαρτίου.
Όπως καταλήγει η JPMorgan, "850 δισ. δολάρια εκκρεμών ροών εξισορρόπησης θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες, βοηθώντας στην ανοδική αντίδραση των μετοχών".
Το μόνο ερώτημα είναι αν πολλά, αν όχι ολόκληρη αυτή η τεράστια αποκατάσταση πραγματοποιηθεί τελικά.
Αν ναι, όσοι ελπίζουν για ένα αόρατο χέρι που πιέζει τις αγορές υψηλότερα στο τέλος του μήνα μπορεί να απογοητευτούν στο τέλος, καταλήγει η Deutsche Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης