Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

To τοξικό λάθος συνεχίζεται οι κεντρικές τράπεζες θα αγοράζουν μετοχές και ETFs και η αποτυχία της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας

To τοξικό λάθος συνεχίζεται οι κεντρικές τράπεζες θα αγοράζουν μετοχές και ETFs και η αποτυχία της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας
Οι αγορές μετοχών από τις κεντρικές τράπεζες μέσω ETFs είναι ο παραλογισμός, είναι το λάθος που θα προσπαθήσουν να το παρουσιάσουν ως σωστό.
Το οικονομικό χάος που έχει προκαλέσει ο κορωνοιός στην παγκόσμια οικονομία οδήγησε κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες να σχεδιάσουν και ανακοινώσουν πακέτα στήριξης σχεδόν 12,5 τρισεκ. ευρώ ή περίπου 13,3 τρισεκ. δολαρίων.  
Όμως τα πακέτα στήριξης θα δράσουν μετά το τέλος του κορωνοιού και ελάχιστα κατά την διάρκεια της νόσου.
Ένα από τα εργαλεία που σχεδιάζουν οι κεντρικές τράπεζες είναι οι αγορές μετοχών μέσω ETFs δηλαδή ενός καλαθιού μετοχών, είναι ουσιαστικά αμοιβαίο κεφάλαιο.
Ωστόσο μια τέτοια παρέμβαση θα αποτελεί την απόλυτη απόδειξη ότι οι κεντρικές τράπεζες είναι μηχανισμοί χειραγώγησης μετοχών και ομολόγων και δεν συμβάλλουν στην σταθεροποίηση των οικονομιών με βάση τα θεσμικά εργαλεία νομισματικής πολιτικής.
Οι κεντρικές τράπεζες σε ολόκληρο τον κόσμο προσπαθούν με διάφορα τεχνάσματα να διασώσουν το χρεοκοπημένο οικονομικό σύστημα.
Πάντως είναι εντυπωσιακό όπως ανέφερε και η Bank of America Merrill Lynch περιπαιχτικά πως από ένα πιάτο με σούπα νυχτερίδας κατέρρευσε όλος ο κόσμος.
Βέβαια για την ιστορία η πραγματική εκδοχή της μόλυνσης του κορωνοιού είναι ότι στο εργαστήριο ιολογίας του Wuhan της Κίνας έκαναν πειράματα για να αντιμετωπίσουν το Aids δημιούργησαν ένα επιθετικό ιό, τους ξέφυγε και τα αποτελέσματα τα βιώνει ο πλανήτης.
Όμως οι κινέζοι για να μην κατηγορηθούν ότι αυτοί μόλυναν τον πλανήτη, - θα μπορούσε να θεωρηθεί έγκλημα κατά της ανθρωπότητας – έπλασαν μια ιστορία ότι ένας φυσικός ιός μόλυνε μια νυχτερίδα και επειδή στην Κίνα θεωρείται έδεσμα η σούπα νυχτερίδας… έριξαν την ευθύνη στις νυχτερίδες.
Προφανώς και τα ψέματα του κομμουνιστικού κόμματος της Κίνας δεν θα πίστεψε κανείς, πρωτίστως οι κινέζοι.
Οι κεντρικές τράπεζες λοιπόν στην προσπάθεια τους να αποτρέψουν την καταστροφή σχεδιάζουν διάφορα νομισματικά κόλπα κατά τα πρότυπα των αποτυχημένων πρωτοβουλιών της Κεντρικής Τράπεζα της Ιαπωνίας (BOJ), που έχει αγοράσει σχεδόν το 90% των ETFs που συνδέονται με μετοχές της Ιαπωνίας και από αυτή την ενέργεια χάνει περίπου 26 με 27 δισεκ. δολάρια.
Όμως και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα μπορούσε να ξεκινήσει μία μέρα να αγοράζει assets που διαπραγματεύονται σε χρηματιστήρια (ETFs) στο πλαίσιο των πράξεων ανοικτής αγοράς.
H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε μία μέρα να αγοράσει ETFs ως μέρος ενός προγράμματος κινήτρων, αλλά επειδή υπάρχουν πολλά τεχνικά προβλήματα δεν είναι σαφές πότε και εάν τελικώς ξεκινήσουν.
Όμως στην πράξη οι αγορές μετοχών από τις κεντρικές τράπεζες θα αποτελεί ευθεία χειραγώγηση στα χρηματιστήρια.
Το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα έχει χρεοκοπήσει και οι κεντρικές τράπεζες με ασύλληπτα τοξικές πρακτικές προσπαθούν με κάθε τρόπο να κρατήσουν στην ζωή κάτι που χρεοκόπησε.
Ήταν τόσες οι αντοχές της παγκόσμιας οικονομίας… που από μια σούπα νυχτερίδας προκλήθηκε συστημικό σοκ.
Ήταν τόσο σοβαρές οι χρηματιστηριακές αγορές που από μια σούπα νυχτερίδας χάθηκαν κάποια στιγμή 28 τρισεκ. δολάρια ή 20 τρισεκ. μετά την πρόσφατη άνοδο των αγορών.
 Η εκδοχή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας είναι ότι από μια σούπα νυχτερίδας ξεκίνησε η πανδημία.
Η πραγματική εκδοχή είναι ότι ο κορωνοιός ξεκινήσει από το ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan της Κίνας έκαναν πειράματα και τους ξέφυγε ο ιός μολύνοντας τον πλανήτη και προκαλώντας πανδημία.
Όμως εάν πάρουμε την εκδοχή του ΚΚ Κίνας για την νυχτερίδα με την σούπα… το ερώτημα είναι πως η σταθερή οικονομία του πλανήτη, οι αγορές, τα χρηματιστήρια και τα ομόλογα κατέρρευσαν μέσα σε λίγες εβδομάδες;
Πως από μια σούπα νυχτερίδας χάθηκαν λογιστικά 28 τρισεκ. δολάρια σε αποτιμήσεις και απαιτήθηκαν πακέτα στήριξης 13 τρισεκ.;
Ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα;
Προφανώς δεν ευθύνεται η σούπα νυχτερίδας αλλά το πόσο τοξικό, παθογενές, άρρωστο, θνησιγενές είναι το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.
Έβαλαν τις κεντρικές τράπεζες να χειραγωγούν την παγκόσμια οικονομία με ρευστότητα που δεν είχε στόχο την πρόοδο της παγκόσμιας οικονομίας με όρους πραγματικής οικονομίας αλλά πως θα συντηρηθούν οι φούσκες σε μετοχές και ομόλογα.
Σκεφθείτε ότι η αξία των παραγώγων είναι 25.000.000.000.000.000 δολάρια μια αξία που δεν υπάρχει πουθενά ένας αέρας.
Το ηθικό δίδαγμα για εμένα είναι ότι ο πλανήτης πήρε λάθος πορεία, έδωσε σημασία στην βιτρίνα της οικονομίας αλλά το περιεχόμενο είναι ακραία άρρωστο, οι κεντρικές τράπεζες παραβιάζουν συστηματικά και προκλητικά τον ρόλο τους, υποκαθιστούν κυβερνήσεις γιατί είναι ανίκανες να δράσουν…
Ας ελπίσουμε ότι ο κορωνοιός το μήνυμα που στέλνει θα γίνει  αντιληπτό από αυτούς που χαράσσουν την οικονομική πολιτική
Πήραμε λάθος δρόμο, αποδεχθήκαμε ότι οι φούσκες οι τοξικές και άρρωστες στις μετοχές και ομόλογα είναι φυσιολογικές, αποδεχθήκαμε τον παραλογισμό ως λογική

To λάθος συνεχίζεται

Οι αγορές μετοχών από τις κεντρικές τράπεζες μέσω ETFs είναι ο παραλογισμός, είναι το λάθος που θα προσπαθήσουν να το παρουσιάσουν ως σωστό.
Ήδη η η Fed της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ενεργά την αγορά "επιλέξιμων εταιρικών ομολόγων και επιλέξιμων ETF όχι αργότερα από τις 30 Σεπτεμβρίου 2020."
Και δεδομένου ότι η Fed ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει τελικά τα εταιρικά ομόλογα ETF πυροδότησε αγορές.
Φαίνεται ότι ΕΚΤ, Bank of Japan και FED θα προχωρήσουν σε αγορές μετοχών μέσω ETFs το τοξικό λάθος συνεχίζεται, η χειραγώγηση συνεχίζεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης