Τεχνικό ράλι στα ομόλογα λόγω ΕΚΤ – Στο 1,44% η απόδοση του 10ετούς ιταλικού

Τεχνικό ράλι στα ομόλογα λόγω ΕΚΤ – Στο 1,44% η απόδοση του 10ετούς ιταλικού
Σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτει το Bloomberg, η ΕΚΤ θα καταργήσει τα όρια για τις αγορές ομολόγων 750 δισ. ευρώ
Τεχνικό ράλι καταγράφουν τα ομόλογα της Ευρωζώνης, μετά τις πληροφορίες για κατάργηση των ορίων για αγορές ομολόγων από την ΕΚΤ, με τις αποδόσεις να υποχωρούν σημαντικά.
Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας υποχωρεί στο -0,313% από -0,293%.
Το 10ετές της Ιταλίας διαμορφώνεται στο 1,44% από 1,576%.
Στην Ισπανία η απόδοση του 10 ετούς υποχωρεί στο 0,766% από 0,865%.
Η απόδοση του ιρλανδικού 10ετούς υποχωρεί στο 0,259% από 0,341%,
Στην Πορτογαλία η απόδοση του 10ετούς διαμορφώνεται στο 0,889% από 1,004%.

Image

Image
Σε μια απόφαση σταθμό που της παρέχει απεριόριστη δύναμη για να καταπολεμήσει τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού προχωρά η ΕΚΤ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτει το Bloomberg, η ΕΚΤ θα καταργήσει τα όρια για τις αγορές ομολόγων 750 δισ. ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος της για τη στήριξη της οικονομίας στην ευρωζώνη.
«Το ευρωσύστημα δεν θα ανεχθεί κανένα κίνδυνο στην ομαλή μετάδοση της νομισματικής πολιτικής σε όλες της χώρες της ευρωζώνης» αναφέρεται στο έγγραφο.
Το πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης που αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2020, θα περιλαμβάνει επίσης ομόλογα με μικρότερες διάρκειες από ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα.
Ο Frederik Ducrozet από την Bank Pictet στη Γενεύη, δήλωσε ότι οι αλλαγές θα παίξουν καθοριστικό ρόλο.
«Με λίγα λόγια, η απόφαση αίρει σχεδόν όλους τους περιορισμούς για τις αγορές assets, ενισχύοντας περαιτέρω τη αξιοπιστία της.
Τώρα, οι αγορές assets μπορούν να συνεχιστούν και το 2021» επισημαίνει ο ίδιος σε σχετική ανάλυση.
Ενώ, η ΕΚΤ πρόκειται να διοχετεύσει φέτος από 1,1 τρισ. ευρώ στην ευρωζώνη, το εύρος των αγορών της έχει πληγεί από ανησυχίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτοεπιβαλλόμενα όρια που θα περιόριζαν τις αγορές.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, αποφασίστηκε να ξεκινήσει ένα νέο προσωρινό πρόγραμμα αγοράς εταιρικών και κρατικών τίτλων για την αντιμετώπιση των σοβαρών κινδύνων στον μηχανισμό μετάδοσης της νομισματικής πολιτικής και τις προοπτικές της ευρωζώνης που δημιουργεί η εξάπλωση και κλιμάκωση του κορονοϊού.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS