Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Τα χρήματα τους πίσω ζητούν από τις αεροπορικές εταιρείες οι επαγγελματίες ταξιδιώτες

tags :
Τα χρήματα τους πίσω ζητούν από τις αεροπορικές εταιρείες οι επαγγελματίες ταξιδιώτες
Η BTA καλεί όλες τις αεροπορικές εταιρείες να επιστρέψουν τα χρήματα όσο πιο γρήγορα γίνεται
Η Επιχειρηματική Ταξιδιωτική Ένωση (BTA) καλεί όλες τις αεροπορικές εταιρείες να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς της IATA και να επιστρέψουν χρήματα και όχι δελτία σε εταιρικούς ταξιδιώτες.
Όπως καταγγέλλουν “μεγάλοι υπερπόντιοι αερομεταφορείς συνεχίζουν να αρνούνται επιστροφές χρημάτων, ακόμη και όταν οι πτήσεις έχουν ακυρωθεί με κυβερνητικές ενέργειες, παραβιάζοντας την απόφαση της IATA 824r”, σε αντίθεση με τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου που δίνουν πίσω χρήματα.
Οι αεροπορικές εταιρείες τονίζει η BTA προσφέρουν κουπόνια, τα οποία εμποδίζουν τις εταιρείες διαχείρισης ταξιδίων (TMC) να αποζημιώνουν τους πελάτες των επαγγελματικών ταξιδιών τους και τις εταιρείες για τις οποίες εργάζονται, να ανακτήσουν τα χρήματα που κατέβαλαν.
Συνήθως τα ταξιδιωτικά δελτία ισχύουν για ένα έτος και θα χαθούν αν δεν χρησιμοποιηθούν εντός αυτού του χρονικού πλαισίου.
“Καταλαβαίνουμε ότι αυτές είναι πολύ δύσκολες στιγμές για την αεροπορική βιομηχανία, τονίζει ο Clive Wratten Διευθύνων Σύμβουλος της BTA αλλά οι δυσκολίες αυτές αντιμετωπίζονται επίσης και από άλλα μέρη της αλυσίδας εφοδιασμού επαγγελματικών ταξιδιών και από την ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητα”.
Ως εκ τούτου, η BTA καλεί όλες τις αεροπορικές εταιρείες να επιστρέψουν τα χρήματα όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Αυτό θα επιτρέψει στις TMC να δώσουν με την σειρά τους τα χρήματα στους πελάτες, ενώ θα διασφαλιστεί πως τόσο οι επαγγελματίες ταξιδιώτες όσο και οι επιχειρήσεις τους δεν τιμωρούνται αδίκως σε μια εποχή που όλες οι εταιρείες αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις του κορωνοϊού.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης