Σοκ στην ιταλική οικονομία από τον κορωνοϊό - Εκτιμήσεις για ζημιά 52 δισ. ευρώ

Σοκ στην ιταλική οικονομία από τον κορωνοϊό - Εκτιμήσεις για ζημιά 52 δισ. ευρώ
Η Εμπορική Ένωση Ιταλίας Confcommercio εκτιμά ότι η χώρα θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει κανονικά τον Οκτώβριο
Η ιταλική οικονομία κινδυνεύει να υποστεί τεράστια ζημιά από την κρίση του κορωνοϊού, ύψους 52 δισ. ευρώ σύμφωνα με την Εμπορική Ένωση Ιταλίας Confcommercio.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Confcommercio, «με την παρατεταμένη διακοπή λειτουργίας τομέων, όπως αυτοί του εμπορίου, του τουρισμού, των μεταφορών, των υπηρεσιών και επαγγελμάτων, η κρίση αυτή, με την προοπτική μακράς παράτασής της, θα προκαλέσει μείωση της κατανάλωσης, η οποία μπορεί να αγγίξει και τα 52 δισεκατομμύρια ευρώ».
Παράλληλα η εμπορική  ένωση «θεωρεί ρεαλιστική πρόβλεψη ότι η χώρα θα μπορέσει να ξαναλειτουργήσει κανονικά μόνο τον Οκτώβριο», όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σε αυτή την φάση, όπως τονίζεται, ο μόνος παραγωγικός τομέας, ο οποίος αυξάνει τις πωλήσεις, είναι εκείνος των τροφίμων, με άνοδο κατά 4,2% σε σχέση με τους πρώτους τρεις μήνες του 2019.
Η ιταλική κυβέρνηση έχει ζητήσει την άνευ όρων στήριξη του ESM και την έκδοση ευρωομολόγων (coronabonds) προκειμένου να ανταπεξέλθει στην τεράστια οικονομική ζημιά που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός.
Ωστόσο, το αίτημα για τα coronabonds προσκρούει στην αντίθεση της Γερμανίας, η οποία προτείνει τη λήψη προληπτικής πιστωτικής γραμμής.
Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης μετρά 7.503 νεκρούς και 74.386 κρούσματα και η Ισπανία άλλα 3.445 θύματα με 47.611 κρούσματα ενώ χιλιάδες άλλοι άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.
Και όλα αυτά τη στιγμή που τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά κατά χιλιάδες.
Παράλληλα, 9.362 άνθρωποι έχουν ιαθεί.
Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 69.176 και είχαν χάσει τη ζωή τους, συνολικά, 6.820 άνθρωποι ενώ 8.326 είχαν ιαθεί.
Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν τη ζωή τους 683 ασθενείς και καταγράφηκαν 5.210 νέα κρούσματα.
1.036 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.
3.489 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 23.112 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο.
Για 30.920 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.
Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 32.346 και οι νεκροί 4.474 .
Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 10.054 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.077. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 6.442 , με 258 νεκρούς.
Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο , σημειώνεται σχετική μείωση του ρυθμού μετάδοσης του ιού, αλλά παραμένει υψηλός ο αριθμός των νεκρών.

www.bankingnews.gr


bankingnews.gr

BREAKING NEWS