Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηταράκης (υπ.Μετανάστευσης): Κανένα κρούσμα κορωνοϊού σε δομές φιλοξενίας μεταναστών - προσφύγων

Μηταράκης (υπ.Μετανάστευσης): Κανένα κρούσμα κορωνοϊού σε δομές φιλοξενίας μεταναστών - προσφύγων
Σήμερα στα νησιά έχουμε 42.000 διαμένοντες ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης
Διαβεβαιώσεις ότι έως σήμερα δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα κορωνοϊού σε δομές φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων παρείχε ο υπουργός Μετανάστευσης, Ν. Μηταράκης.
«Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε κανένα κρούσμα, σε καμία δομή φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων σε όλη τη χώρα» είπε μιλώντας στη Βουλή ο κ.Μηταράκης, ο οποίος ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει διαχωρίσει τις νέες αφίξεις, επισημαίνοντας ότι όσοι μπήκαν στη χώρα μετά την 1η Μαρτίου δεν πηγαίνουν στα ΚΥΤ αλλά σε ειδικές δομές που ελέγχονται ιατρικά.
Επιπλέον, είπε ότι έχουμε περιορίσει την κυκλοφορία με αυστηρότερα μέτρα για τις δομές, από ό,τι στον ελληνικό πληθυσμό.
«Βγαίνουν μόνο για να ψωνίσουν σε περιορισμένες ώρες ενώ ενημερώνουμε τους διαμένοντες στις γλώσσες που κατανοούν» τόνισε ο κ.Μηταράκης.
Για το θέμα της αποσυμφόρησης των δομών στα νησιά, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι πάνω από τους μισούς διαμένοντες θα φύγουν μέσα στο 2020, επισημαίνοντας ότι σήμερα στα νησιά έχουμε 42.000 διαμένοντες.
«Οι νέες δομές είναι για κάτω από 20.000, άρα πάνω από τους μισούς, μέσα στο 2020, θα φύγουν από τα νησιά» τόνισε ο κ.Μηταράκης, ο οποίος σχετικά με το που θα πάνε, υπενθύμισε την κυβερνητική τροπολογία εκκένωσης 11.000 θέσεων στην ενδοχώρα, από αυτούς που δεν δικαιούνται αυτές τις θέσεις βάσει των διεθνών συνθηκών. Επίσης, τόνισε πως με την επιτάχυνση της διαδικασίας ασύλου «φεύγει κόσμος από τις υφιστάμενες δομές και δημιουργούνται επιπλέον θέσεις».
Παράλληλα, ο κ. Μηταράκης επανέλαβε ότι σε συνεργασία με τους ΟΤΑ «θα δημιουργήσουμε λελογισμένα και όπου χρειάζεται περαιτέρω δομές», υποστηρίζοντας πως  «στα τέλη Μαρτίου, για πρώτη φορά, οι διαμένοντες στα νησιά θα είναι λιγότεροι από τον Δεκέμβριο του 2019».

www.bankingnews

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης