Τελευταία Νέα
Διεθνή

G20: Θα κάνουμε οτιδήποτε χρειάζεται για να ξεπεράσουμε την κρίση του κορωνοϊού

tags :
G20: Θα κάνουμε οτιδήποτε χρειάζεται για να ξεπεράσουμε την κρίση του κορωνοϊού
Οι ηγέτες της G20 δεσμεύτηκαν ότι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και θα αναζητήσουν επαρκή χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Θα κάνουμε οτιδήποτε χρειάζεται για να ξεπεράσουμε την κρίση του κορωνοϊού.
Αυτό ανέφεραν σε ανακοίνωση μετά την «έκτακτη σύνοδο» του G20, των 20 ισχυρότερων οικονομιών παγκοσμίως.
Τα κράτη μέλη της G20 γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους να χορηγήσουν ένεση «άνω των 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων» στην παγκόσμια οικονομία για να «αντιμετωπίσουν τις κοινωνικές, οικονομικές και χρηματοπιστωτικές συνέπειες της πανδημίας» του νέου κορωνοϊού.
Οι ηγέτες της ομάδας G20 των μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου πραγματοποίησαν σήμερα τηλεδιάσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και των οικονομικών επιπτώσεων που θα έχει, καθώς ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από την covid-19 ξεπερνά τις 471.000 παγκοσμίως και ο αριθμός των νεκρών τις 21.000.
Επίσης, οι ηγέτες της G20 δεσμεύτηκαν ότι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και θα αναζητήσουν επαρκή χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Δεσμεύτηκαν επίσης να παρουσιάσουν ένα ενωμένο μέτωπο ενάντια στον κορωνοϊό.
Η αντιμετώπιση της πανδημίας και οι αλληλοσυνδεδεμένες κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας, ανέφερε.
Επίσης, δεσμεύονται να προστατεύουν τις θέσεις εργασίας και το εισόδημα, καθώς και να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη διατηρώντας τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, αναζωογονώντας την ανάπτυξη και την ανάκαμψη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης