Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιστωτική διευκόλυνση 3,5 δισ. ευρώ θα λάβει η Fiat Chrysler

tags :
Πιστωτική διευκόλυνση 3,5 δισ. ευρώ θα λάβει η Fiat Chrysler
Η διευκόλυνση προς τη Fiat Chrysler προορίζεται για γενικούς εταιρικούς σκοπούς
Πιστωτική διευκόλυνση ύψους 3,5 δισ. ευρώ αναμένεται να λάβει η αυτοκινητοβιομηχανία Fiat Chrysler (FCA), αφού ήλθε σε συμφωνία με δύο τράπεζες.
Η διευκόλυνση μπορεί να παρασχεθεί σε μία μόνο δόση, ενώ θα προστεθεί στις υφιστάμενες πιστωτικές διευκολύνσεις ύψους 7,7 δισ. ευρώ.
Η FCA δήλωσε ότι η πιστωτική διευκόλυνση θα είναι διαθέσιμη «για γενικούς εταιρικούς σκοπούς και για ανάγκες κεφαλαίου κίνησης» του ομίλου και ότι προορίζεται για να υποστηρίξει την πρόσβασή της στις κεφαλαιαγορές.
Πέρα από τα παραπάνω, η FCA βρίσκεται σε συνομιλίες με την Peugeot, μια συμμαχία που θα δημιουργήσει την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.
Η συμφωνία αναμένεται να οριστικοποιηθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η FCA συμφώνησε σε αυτή τη νέα πιστωτική διευκόλυνση, σε μια εποχή που οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες κλείνουν τα εργοστάσιά τους λόγω του κορωνοϊού.
Ο αναλυτής της Equita, Martino De Ambroggi, δήλωσε ότι η κρίση που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό, με βάση τη νέα του υπόθεση για πτώση της παγκόσμιας αγοράς αυτοκινήτων κατά 10%, θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο cash flow της αυτοκινητοβιομηχανίας που θα υπερβαίνει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης