Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Το μεγάλο στοίχημα του πλανήτη – Οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν lockdown; - Trump: Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα - Πρώτη σε κρούσματα διεθνώς με 101.657

Το μεγάλο στοίχημα του πλανήτη – Οι ΗΠΑ θα επιβάλλουν lockdown; - Trump: Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα - Πρώτη σε κρούσματα διεθνώς με 101.657
Το μεγάλο ερωτηματικό, θα υπάρξει δραματική επιδείνωση του κορωνοιού στις ΗΠΑ - Θα αυξηθεί ο δείκτης θανάτου;
(upd9)Στην πρώτη θέση παγκοσμίως με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοιού βρέθηκαν οι ΗΠΑ με 101.657, (18.000 νέα το τελευταίο 24ωρο) με την Ιταλία να έχει περάσει στην δεύτερη θέση και να ακολουθεί η Κίνα...
Αν και οι νεκροί είναι μόλις 1.581 στις ΗΠΑ, το πιο ανησυχητικό είναι ότι είναι επιθετική η αύξηση των κρουσμάτων ενώ ο αριθμός όσων έχουν αναρρώσει είναι μόλις 816 δηλαδή αντιστοιχεί σε μόλις 0,8% των κρουσμάτων έναντι 24% που είναι ο μέσος παγκόσμιος όρος.
Ο μικρός αριθμός ανάρρωσης είναι πρόδρομος δείκτης που
1)Υποδηλώνει ότι τώρα ξεκινάει το πρόβλημα στις ΗΠΑ
2)Θα αυξηθούν σημαντικά οι θάνατοι με βάση την στατιστική όπως προκύπτει και από τις άλλες χώρες με επιθετική αύξηση κρουσμάτων.
Οι εξελίξεις είναι πλέον πολύ σοβαρές.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να γίνουν το επίκεντρο της επιδημίας του κορωνοϊού παγκοσμίως.
Η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοιού στις ΗΠΑ δείχνουν ότι τώρα ξεκινάει το πρόβλημα, ενώ θα αυξηθούν και οι νεκροί, μέχρι τώρα αυτό δεν καταγράφεται λόγω των πολλών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Να σημειωθεί ότι η Ιταλία που μετράει τους περισσότερους θανάτους παγκοσμίως 8.165... ξεπέρασε την Κίνα σε κρούσματα πάνω από 81.000... ωστόσο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Κίνα σκοπίμως να έχει παραποιήσει τα στοιχεία της πανδημίας για να κρύψει το πρόβλημα από τον υπόλοιπο κόσμο.

Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι οι νέες μολύνσεις στις ΗΠΑ αυξάνονται τόσο γρήγορα ώστε το σύνολο των κρουσμάτων όχι απλά θα ξεπεράσει τόσο την Κίνα όσο και την Ιταλία, αλλά θα σημειώσουν κατακόρυφη αύξηση... αναφέρει το Business Insider.
Να σημειωθεί ότι έως σήμερα η στρατηγική των ΗΠΑ στο πρόβλημα είναι όχι ενιαία, άλλη στρατηγική ακολουθούν οι πολιτείες άλλη η κεντρική κυβέρνηση.
Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να γίνουν το νέο επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού - μια πρόβλεψη που κάθε μέρα μοιάζει πιο ρεαλιστική -.
Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν με μεγάλη ταχύτητα την Κίνα και την Ιταλία σε κρούσματα, οι ΗΠΑ έχουν σχεδόν 95 χιλ. κρούσματα έναντι 87 χιλιάδες στην Ιταλία και 81,8 χιλιάδες στην Κίνα.
Η προειδοποίηση του ΠΟΥ έρχεται σε αντίθεση με τα μηνύματα της διοίκησης του Trump.
Ο Πρόεδρος Donald Trump σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο δήλωσε ότι σχεδιάζει να χαλαρώσει την καραντίνα και να επανακκινήσει την οικονομία των ΗΠΑ το Πάσχα.
Μόνο 28 Πολιτείες έχουν αυστηρούς κανόνες καραντίνας για τους πολίτες τους.
Σε πολλές Πολιτείες όπως η Φλόριντα, δεν έχουν υπάρξει ουσιώδεις αλλαγές.
Χωρίς τα δραστικά μέτρα που έλαβαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, που ξεκίνησαν για πρώτη φορά από την Κίνα και την πόλη Wuhan οι ΗΠΑ φαίνεται ότι θα μπορούσαν να ξεπεράσουν όλα αυτά τα μέρη στην κλίμακα των μολύνσεων και των θανάτων.

H συνέντευξη Trump

O πρόεδροςTrump αναφέρθηκε σε συνέντευξη που έδωσε ότι την άλλη εβδομάδα θα παρθούν οι αποφάσεις για το εάν θα ανοίξει η αμερικανική οικονομία.
Για το πακέτο των 2 τρισεκ. δολαρίων επισήμανε ότι θα υπάρξουν επιδοτήσεις των θέσεων εργασίας κατά 100% για όσους χάσουν τις δουλειές τους και θα δοθούν 3000 δολ μηνιαίως για τις τετραμελείς οικογένειες.
Παράλληλα επισήμανε ότι θα δοθούν σημαντικά κονδύλια δισ δολ που θα δοθούν στο σύνολο της υγείας για την μάχη κατά του ιού.
Έκλεισε, λέγοντας," πρέπει να γυρίσουμε στις δουλειές μας, γιατί σε αυτό είναι βασισμένη η αμερικανική ιδέα."
Αλλά θα έχουμε να σας πούμε πιο συγκεκριμένα πράγματα την επόμενη εβδομάδα, βασιζόμενοι σε ακριβή στοιχεία.
"Μπορεί η επαπανακκίνηση να γίνει με εξαίρεση τομέων, που έχουν πληγεί αρχικά και θα υπάρξουν όλες οι προδιαγραφές όπως η απαγόρευση χειραψιών και οι κοινωνικές αποστάσεις", συμπλήρωσε.
Ο κόσμος θέλει να ξεκινήσουμε και πάλι και θα ξεκινήσουμε.
Για την ανάκαμψη της Wall είπε ότι δεν νομίζω ότι η αβεβαιότητα έχει ξεπεραστεί, αλλά η αγορά εκτιμά την δουλειά που κάνουμε.
Για τις επαφές του με τον Κινέζο πρόεδρο Xi, είπε ότι "θα έχουμε συνομιλία, πιθανώς μια νέα συμφωνία σχεδιάζεται".
Πάντως ο αμερικανός Πρόεδρος Trump ζήτησε από τις Πολιτείες να κατατάξουν τον κορωνοιό σε κλίμακα μεγάλης, μεσαίας και μικρής επικινδυνότητας ώστε να αποφασίσει την άλλη εβδομάδα για το πότε θα ανοίξει την αμερικανική οικονομία.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/TL%201.png?itok=-NGiGREN

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Τα περιστατικά κορωνοιού της Κίνας
Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι μολύνσεις κορυφώθηκαν στα μέσα Φεβρουαρίου, με 60.000 άτομα να έχουν μολυνθεί.
Τα αυστηρά μέτρα καραντίνας που κάλυπταν 56 εκατομμύρια άτομα στο Hubei, από όπου προήλθε η επιδημία, επιβλήθηκαν στα τέλη Ιανουαρίου και μόλις ξεκίνησε η άρση τους.
Τον περασμένο μήνα, ο αριθμός των προσβεβλημένων ατόμων από τον κορωνοιό μειωνόταν σταθερά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπάρχουν τώρα μόνο 3.947 ενεργές περιπτώσεις στη χώρα.

Κίνα: 3.291 θάνατοι


Το ξέσπασμα του κορωνοιού έχει σκοτώσει 3.291 ανθρώπους στην Κίνα, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Αν και ο αριθμός των νεκρών είναι μεγάλος, είναι πολύ χαμηλότερος από αυτόν άλλων χωρών με σοβαρά κρούσματα.
Η Ιταλία και η Ισπανία έχουν ήδη περισσότερο νεκρούς.
Μετά από εβδομάδες αυξανόμενων περιπτώσεων, η Ιταλία φαίνεται να σταθεροποιείται τώρα
Η Ιταλία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, με 8.165 νεκρούς κυρίως από τους ηλικιωμένους.
Οι υγειονομικές υπηρεσίες λειτούργησαν σε ορισμένες περιοχές παρά την ταχύτατη  εξάπλωση της νόσου.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ιταλία έφτασε τις 74.400 σύντομα θα ξεπεράσει την Κίνα


Ιταλία: 8.215 θάνατοι - Τα κρούσματα ξεπέρασαν την Κίνα

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που καταγράφηκαν στην Ιταλία έχει μειωθεί ή είναι σταθερός αρκετές ημέρες τώρα.
Ο συνολικός αριθμός ενεργών κρουσμάτων ανέρχεται σήμερα σε 81.000, σύμφωνα με τα στοιχεία ανάλογα δηλαδή με την Κίνα.... ωστόσο οι νεκροί έχουν φθάσει στους 8.215 επίπεδα ρεκόρ. 
Το πρόβλημα αυξάνεται, αλλά με τάσεις επιβράδυνσης.
Η κρίση στην Ιταλία οδήγησε σε πολλές χώρες να λάβουν δραστικά μέτρα: επιβάλλοντας σκληρές καραντίνες για να επιβραδύνουν το ρυθμό των νέων μολύνσεων και να βοηθήσουν τις υπηρεσίες υγείας να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
Η Ιταλία επέβαλε καθολική καραντίνα στις 9 Μαρτίου.
Η έρευνα στο Wuhan έδειξε ότι τα μέτρα απομόνωσης μεγάλης κλίμακας είναι αποτελεσματικά για τη μείωση του αριθμού των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον ιό, αλλά χρειάζεται χρόνος.
Ο Pinar Keskinocak, διευθυντής του Κέντρου Υγείας και Ανθρωπιστικών Συστημάτων της Georgia Tech, δήλωσε στο Livescience ότι οι καραντίνες μπορεί να διαρκέσουν από δύο έως έξι εβδομάδες για να έχουν αξιοσημείωτο αποτέλεσμα.

Ισπανία: 4.154 θάνατοι

Η Ισπανία είναι η δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα που καταγράφει περισσότερους θανάτους από την ασθένεια από την Κίνα, με 4.154 νεκρούς με 56.417 κρούσματα.
Η αντίδραση της ισπανικής κυβέρνησης στην κρίση ήταν αργή, με τις αρχές να επιβάλλουν μέτρα καραντίνας με έλλειψη σαφούς συντονισμού.
 Τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά.
Το ισπανικό κοινοβούλιο στις πρώτες πρωινές ώρες στις 26 Μαρτίου επέκτεινε τα μέτρα έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 12 Απριλίου.

Οι ΗΠΑ το μεγάλο ερωτηματικό....

Στις ΗΠΑ, ο αριθμός των νέων μολύνσεων εξακολουθεί να αυξάνεται με μεγάλη ταχύτητα.
Ο συνολικός αριθμός των περιπτώσεων στις ΗΠΑ ωστόσο πολλοί θεωρούν ότι τα κρούσματα είναι επί 10 φορές περισσότερα ίσως πλησιάζουν το 1 εκατ.
Αλλά σε αντίθεση με την Ιταλία, όπου ο αριθμός των ημερήσιων νέων περιπτώσεων μειώνεται, στις ΗΠΑ αυξάνεται επιθετικά.
Οι ΗΠΑ αδυνατούν να σταθεροποιήσουν την καμπύλη του τρόμου.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε διαφορετική φάση της προόδου της νόσου.
Είναι ακόμα στην αρχή της μόλυνσης, αναμένεται οι λοιμώξεις να αυξηθούν.
Οι ΗΠΑ έχουν πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό από την Ιταλία, και περισσότερες μεγάλες, πυκνές πόλεις επίσης.

 Ηνωμένες Πολιτείες: 1.478 θάνατοι με 97.226 κρούσματα

Σύμφωνα με την Pantheon Macroeconomics, μια αμερικανική συμβουλευτική εταιρία για την οικονομία, ο αριθμός των θανάτων από τον κορωνοιό θα διπλασιάζεται περίπου κάθε δυόμισι ημέρες και μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα μπορούσε να φτάσει τους 1.000 θανάτους την ημέρα.
Επί του παρόντος, το ποσοστό θνησιμότητας είναι περίπου 250 ημερησίως.
Στις ΗΠΑ δεν υπάρχει εντολή απομόνωσης από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
Ούτε υπάρχουν ταξιδιωτικοί περιορισμοί.
Μόνο ένας στους τρεις Αμερικανούς υπόκειται σε κάποιας μορφής καραντίνα.
Αντ 'αυτού, υπάρχει μια συμβουλή 15 ημερών για τους ανθρώπους να μένουν στο σπίτι και να αποφεύγουν τις μη ουσιαστικές επαφές με άλλους.
Πολιτείες όπως η Νέα Υόρκη έχουν επιβάλει καραντίνα αλλά πολλοί πολίτες δεν πειθαρχούν.
Ο Πρόεδρος Trump ανέφερε ότι οι περιορισμοί θα περιοριστούν στις ΗΠΑ στις προσεχείς δύο εβδομάδες.
Είναι μια κίνηση που οι εμπειρογνώμονες δήλωσαν στην The Washington Post θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες και να οδηγήσουν τις ΗΠΑ σε πλήρη εκτροχιασμό.
Όπως δείχνουν οι περιπτώσεις της Κίνας και της Ιταλίας, μόνο όταν εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα απομόνωσης και καθορίζεται χρονοδιάγραμμα οι λοιμώξεις μειώνονται.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης