Που αποδίδεται το ράλι στην Wall εσχάτως; - J P Morgan: Υπάρχουν 850 δισ δολ. που πρέπει να επενδυθούν σε μετοχές

Που αποδίδεται το ράλι στην Wall εσχάτως; - J P Morgan: Υπάρχουν 850 δισ δολ. που πρέπει να επενδυθούν σε μετοχές
Κατά την J P Morgan υπάρχουν 850 δισεκ. κεφάλαια που πρέπει να αγοράσουν... μετοχές
Που αποίδεται το ράλι στις διεθνείς αγορές ειδικά στην Wall και λιγότερο στην Ευρώπη;
Στα μέτρα που ανοινώνουν οι κυβερνήσεις, στο πακέτο Trump 2 τρισεκ. δολαρίων, στις παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών;
Κατά την J P Morgan όλα αυτά διαδραματίζουν ρόλο αλλά υπάρχει και ένας άλλος... υπάρχουν 850 δισεκ. δολάρια που πρέπει να επανεπενδυθούν καθώς έσπασε η σχέση μετοχών προς μετρητά και άλλα assets λόγω της κρίσης και του χάους που προκάλεσε ο κορωνοιός.
Περίπου 850 δισ. δολ. θα πρέπει να αγοραστούν σε μετοχές διεθνώς αναφέρει η J P Morgan καθώς έσπασε η σχέση 60% προς 40% στην κατανομή των χαρτοφυλακίων - όπου 60% μετοχές -
Να σημειωθεί ότι το ράλι στην Wall στις 24 Μαρτίου με άνοδο +11% το υψηλότερο από το 1933 οφείλεται σε μεγάλο βαθμό - τεχνικά πέραν από την παρέμβαση Trump για την κραντίνα - και στην προσπάθεια πολλών funds να αποκαταστήσουν την σχέση 60% προς 40%.

Καθώς οι διεθνείς αγορές κατέρρευσαν πολλά και διάφορα funds λόγω των επιθετικών πωλήσεων το τελευταίο διάστημα διέσπασαν την σχέση επενδύσεων προς μετρητά.  
Μάλιστα πολλά funds όπως αναφέρει η Nomura πούλησαν τόσα πολλά που δεν έχουν τι άλλο να πουλήσουν.
Σημαίνει επίσης ότι όλα αυτά που χρειάζονται οι αγοραστές μετά το κραχ είναι ένας καταλύτης για να εξαπολύσει μια μαζική αγοραστική παρέμβαση - όπως παρατηρήθηκε στις 24 Μαρτίου με ράλι 11% που ήταν η μεγαλύτερη από το 1933.
Με βάση την J P Morgan πολλά funds κινούνται με την κατανομή κεφαλαίων 60:40 και ανέρχονται σε 1,5 τρισεκ. δολάρια στις ΗΠΑ και 4,5 τρισεκ. διεθνώς αυτά τα funds πρέπει να αγοράσουν περίπου 300 δισεκ. δολάρια σ μετοχές για να αποκατασταθεί πλήρως η ισορροπία 60% κατανομή μετοχών και 40% μετρητά και άλλες επενδύσεις.
Ταυτόχρονα, στις ΗΠΑ άλλα funds ύψους 7,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, θα πρέπει να αγοράσουν 400 δισεκατομμύρια δολάρια για να αποκαταστήσει πλήρως την ισορροπία και να επανέλθουν σε κατανομές μετοχών πριν από τον ιό.
Τέλος, υπάρχουν και τα κρατικά συνταξιοδοτικά ταμεία όπως η Norges bank και το GPIF, τα οποία πριν τη διόρθωση είχαν περιουσιακά στοιχεία της τάξης των 1,1 τρισεκ. και 1,5 τρισεκ. δολαρίων αντίστοιχα και τα οποία σύμφωνα με την JPMorgan θα έπρεπε να αγοράσουν περίπου 150 δισεκατομμύρια δολάρια μετοχές για να επανέλθουν πλήρως στις κατανομές στόχων τους ύψους 70% και 50% αντίστοιχα.
Ενώ η JPMorgan παραδέχεται ότι το χρονοδιάγραμμα αυτών των ροών εξισορρόπησης είναι αβέβαιο, είναι πιθανό να λάβει χώρα τις επόμενες ημέρες και πριν από τις 31 Μαρτίου 2020.
Όπως καταλήγει η JPMorgan, 850 δισεκατομμύρια δολάρια εκκρεμών ροών εξισορρόπησης θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες εβδομάδες θα συμβάλλουν στην άνοδο των μετοχών.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/vol%20control%203.22.jpg?itok=5vlgb2tc
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/systematic%20funds%20march%202020.jpg?itok=SIN-eTPu
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/CTA%20net%20exposure.jpg?itok=BnW7s2A9
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS