Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρώτες σε κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως οι ΗΠΑ – Στα 85.991, στους 1.296 οι νεκροί – Trump: Εργαζόμαστε από κοινού με την Κίνα

tags :
Πρώτες σε κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως οι ΗΠΑ – Στα 85.991, στους 1.296 οι νεκροί – Trump: Εργαζόμαστε από κοινού με την Κίνα
Στο κόκκινο η Πολιτεία της Νέας Υόρκης με 365 θανάτους
Πρώτες όσον αφορά τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι οι ΗΠΑ καθώς μέσα σε ένα 24ωρο ξεπέρασαν τόσο την Ιταλία όσο και την Κίνα.
Συγκεκριμένα, στις ΗΠΑ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 85.991 έναντι 81.782 στην Κίνα και 80.589 στην Ιταλία.
Παράλληλα ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται στους 1.296, την ώρα που διατυπώνονται έντονες ανησυχίες πως οι νεκροί θα αυξηθούν δραματικά τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες λόγω και της υποβάθμισης της εξάπλωσης της νόσου από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump.
Ήδη τις τελευταίες ώρες, γίνεται λόγος για δραματική αύξηση των νοσηλευόμενων στις Πολιτείες της Νέας Υόρκης και της Νέας Ορλεάνης, με τις Πολιτείες να κάνουν λόγο για ελλείψεις σε εξοπλισμό, προσωπικό και κλίνες.
«Κάθε σενάριο που είναι ρεαλιστικό, προβλέπει ότι θα ξεπεραστεί η αντοχή του υγειονομικού συστήματος» υποστήριξε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Andrew Cuomo, ο οποίος χαρακτήρισε αστρονομικές τις ελλείψεις σε αναπνευστήρες και εξοπλισμό.
«Δεν είναι ότι τα έχουμε και κάθονται σε κάποια αποθήκη.
Δεν υπάρχουν καθόλου» τόνισε ο Cuomo, την ώρα που αναφέρεται πως σε τουλάχιστον ένα νοσοκομείο της Νέας Υόρκης, οι γιατροί έχουν αρχίσει να μοιράζουν έναν αναπνευστήρα σε κάθε δύο ασθενείς.
Η πλέον πληγείσα Πολιτεία των ΗΠΑ είναι αυτή της Νέας Υόρκης, όπου έχουν καταγραφεί 365 θάνατοι από τον κορωνοϊό, ενώ εκτιμάται πως τα επόμενα μεγάλα προβλήματα θα υπάρξουν στη Νέα Ορλεάνη, καθώς η ζήτηση για αναπνευστήρες σχεδόν διπλασιάστηκε τις τελευταίες ώρες.
Σημειώνεται πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε προειδοποιήσει την περασμένη Τρίτη 24/3 ότι οι ΗΠΑ όδευαν να ξεπεράσουν την Ευρώπη και να γίνουν αυτές το επίκεντρο της πανδημίας.
Προειδοποίηση πάντως που δεν είχε λάβει σοβαρά υπόψη του ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ο οποίος αντιθέτως υποστήριζε πως θα επανεξετάσει τη θέση του σε δύο εβδομάδες για το εάν θα παραμείνουν οι ΗΠΑ σε καραντίνα, τονίζοντας πως πολύ σύντομα η αμερικανική οικονομία θα ανοίξει και πάλι για «business».
Σχέδια πάντως που δεν δικαιολογούνται σε καμία περίπτωση από την κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ.
 
Επικοινωνία Τrump με Jinping

Ο Trump είχε επικοινωνία με τον Κινέζο ομόλογο του Xi Jinping σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.
Σημειώνεται ότι η συζήτηση των δύο ηγετών έγινε με φόντο τη συνεχιζόμενη πολεμική στην οποία έχουν εμπλακεί οι δύο πλευρές σχετικά με τον κορωνοϊό, με τον Trump να κατηγορεί το Πεκίνο ότι άργησε να δώσει στον υπόλοιπο κόσμο και ιδιαίτερα στη χώρα του κρίσιμες πληροφορίες για τη σοβαρότητα του ιού, η εξάπλωση του οποίου θα μπορούσε, κατ’ αυτόν, να εμποδιστεί.
Σε ανάρτηση του στο twitter ο Trump ανέφρε ότι η Κίνα έχει κάνει πολλά και έχει κατανοήσει σε μεγάλο βαθμό τον κορωνοϊό.
«Εργαζόμαστε στενά από κοινού» ανέφερε ο Trump σε ανάρτηση του στο twitter.
Σύμφωνα με κινεζικά ΜΜΕ, ο Jinping μετά την επικοινωνία του με τον Trump φέρεται να δήλωσε ότι ο
μόνος σωστός δρόμος είναι η συνεργασία ΗΠΑ - Κίνας, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα οι ΗΠΑ να πάρουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για να σωθούν οι ζωές των Αμερικάνων πολιτών.

 
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης