Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Κλείνουν από αύριο 28/3 όλα τα καφέ και εστιατόρια λόγω κορωνοϊού

tags :
Ρωσία: Κλείνουν από αύριο 28/3 όλα τα καφέ και εστιατόρια λόγω κορωνοϊού
Συστάσεις στους Ρώσους να περιορίσουν τα ταξίδια τους
Στο κλείσιμο όλων των καφέ και των εστιατορίων προχωρά από αύριο Σάββατο 28/3 η Ρωσία σε μια προσπάθεια να περιορίσει τη διασπορά του κορωνοϊού.
«Οι εκτελεστικές αρχές των περιοχών της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα αναστείλουν από τις 28 Μαρτίου και ως τις 5 Απριλίου του 2020 τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων εστίασης, με εξαίρεση τις αγορές εξ αποστάσεως» αναφέρει ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μ. Mishustin
Παράλληλα, η κυβέρνηση ζητεί από τις περιφερειακές αρχές να συστήσουν στους Ρώσους να περιορίσουν τα ταξίδια τους, συμπεριλαμβανομένων αυτών που κάνουν για διακοπές ή τουρισμό, σύμφωνα με το έγγραφο αυτό.
Για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της COVID-19, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin εξέδωσε διάταγμα για αργία την ερχόμενη εβδομάδα στη Ρωσία, με καταβολή των αποδοχών των εργαζομένων ενώ ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων παροχής βοήθειας στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και ανέβαλε την εκλογική διαδικασία για την μεταρρύθμιση του Συντάγματος, η οποία θα του επιτρέψει δυνάμει να παραμείνει στην εξουσία για δύο επιπλέον θητείες.
Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος της Μόσχας είχε ήδη ανακοινώσει, το κλείσιμο από τις 28 Μαρτίου ως τις 5 Απριλίου στην ρωσική πρωτεύουσα των εστιατορίων και των εμπορικών καταστημάτων, με εξαίρεση τα καταστήματα με τρόφιμα και τα φαρμακεία.
Επίσης είχε δώσει εντολή για υποχρεωτικό κατ'οίκον περιορισμό των ανθρώπων ηλικίας άνω των 65 ετών και αυτών που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες.
Η Ρωσία έχει καταγράψει επισήμως 840 κρούσματα και τρεις νεκρούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης