Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Διόρθωση μετά την αντίδραση από τα χαμηλά

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Διόρθωση μετά την αντίδραση από τα χαμηλά
ΑΓΟΡΕΣ: Μετά τη σημαντική αντίδραση από τα χαμηλά των αγορών, σήμερα παρατηρούνται κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Λογικές, καθώς από τη μία ακόμα δε ξέρουμε πότε και πως θα τελειώσει η κρίση που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός και από την άλλη το ναυάγιο στη Σύνοδο Κορυφής δημιουργεί κάποιες ανησυχίες. Επιπλέον η αντίδραση από τα χαμηλά ήταν σημαντική.

Το ερώτημα του 1 εκατομμυρίου είναι αν θα συνεχιστεί η αντίδραση, αν δηλαδή το ΧΑ στις 470 μονάδες περίπου ολοκλήρωσε την πτώση και θα έχουμε ανάκαμψη τύπου V ή U ή αν θα επιστρέψουν οι αγορές και το ΧΑ στα χαμηλά τους και θα έχουμε ανάκαμψη τύπου W. Κάνε με προφήτη να σε κάνω πλούσιο, έλεγαν οι παλιοί.

Η άποψη της στήλης είναι, πως είναι αρκετά νωρίς να πάρουμε πίσω όλα όσα χάσαμε, αφού ακόμα είμαστε στην αρχή της καραντίνας. Όμως οι αγορές πάντα τρέχουν και προεξοφλούν. Γι΄αυτό χρειάζεται προσοχή και κινήσεις που κυρίως θα προστατεύουν το κεφάλαιό μας. Το βλέμμα θα παραμείνει στις ξένες αγορές.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Έχουν δημιουργηθεί σημαντικές ευκαιρίες για τους μακροπρόθεσμους. Θυμίζουμε πως και σε προηγούμενες μεγάλες κρίσεις όπου οι μετοχές έπαθαν μεγάλη ζημιά, πολλοί μέσα στο 2019 είχαν να έχουν μεγάλα κέρδη σε βάθος βέβαια αρκετών ετών. Στις καλές και ποιοτικές μετοχές αυτό.

ΧΑ: Η συνεδρίαση ξεκίνησε με απώλειες, ενώ λίγο μετά το άνοιγμα στις αγορές τις Ευρώπης βλέπουμε το DAX να μειώνει τις απώλειες. Αυτό ίσως μας βοηθήσει σήμερα. Οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο και σημειώνουμε πως η Alpha Bank δημοσιεύει αποτελέσματα χρήσης μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μετά τη χθεσινή σημαντική άνοδο, η πορεία τους στο ξεκίνημα είναι καλή και με διαθέσεις συσσώρευσης. Ξεκίνημα είναι βέβαια ακόμα. Μικρά κέρδη για Alpha Bank και Πειραιώς και μικρές απώλειες για Εθνική και Eurobank στα πρώτα λεπτά των συναλλαγών.

ΔΕΗ: Διορθώνει στο ξεκίνημα καθώς η κίνηση από τα 1,50 ευρώ στα 2,50 ευρώ περίπου είναι σημαντική. Η συμπεριφορά της από τα χαμηλά και μετά είναι εξαιρετική. Στα 2,32 ευρώ και στο -3% με όγκο 20 χιλ. τεμάχια.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Θα αποφασίσει αγορά ιδίων μετοχών η γενική συνέλευση και θα υπάρξει μία βοήθεια για τη μετοχή. Από την άλλη δεν γίνονται και ανοικτές πωλήσεις άρα μπορεί να ισορροπήσει ευκολότερα και η συγκεκριμένη. Στα 6,44 ευρώ και στο -1,5%.

COCA COLA: Εξετάζει μέτρα περιορισμού του κόστους και σημειώνει και η συγκεκριμένη όπως έχουν κάνει και αρκετές ακόμα εταιρείες πως δεν μπορεί να ποσοτικοποιήσει τις επιπτώσεις. Επιπλέον ανακαλεί την εκτίμηση που είχε δώσει για το 2020.

ΤΙΤΑΝ: Γίνονται και εδώ αγορές ιδίων μετοχών. Στην αποτίμηση των 845 εκατ. ευρώ η μετοχή είναι φθηνή. Μάλλον έχει υποχωρήσει υπερβολικά, αλλά κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει τις επόμενες 5-10 εβδομάδες. Στα 10,26 ευρώ και στο -1,54%.

ΕΧΑΕ: Έρχονται και τα δικά της αποτελέσματα (30/3) μετά το κλείσιμο της αγοράς και αναμένεται το τέταρτο τρίμηνο να είναι καλύτερο από το αντίστοιχο του 2018. Με αποτίμηση 194 εκατ. ευρώ πλέον η μετοχή θεωρείται φθηνή πάντα για όσους βλέπουν μακροπρόθεσμα.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Οι βασικοί μέτοχοι αύξησαν σημαντικά το ποσοστό τους σε τιμές σχεδόν 40% χαμηλότερα από την τιμή της μετοχής στην αρχή του έτους.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Ανοδικά η μετοχή λόγω των νέων δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για κλεισμένη συμφωνία. Στα 1,44 ευρώ και στο +2,86% με χαμηλό όγκο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης