Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Παναγιωτόπουλος (υπ.Εθνικής Άμυνας): Διαλύεται ο καταυλισμός στον Έβρο – Παραμένει ίδια η διάταξη των ελληνικών δυνάμεων

Παναγιωτόπουλος (υπ.Εθνικής Άμυνας): Διαλύεται ο καταυλισμός στον Έβρο – Παραμένει ίδια η διάταξη των ελληνικών δυνάμεων
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μετανάστες – πρόσφυγες μεταφέρονται στο εσωτερικό της Τουρκίας είπε ο κ.Παναγιωτόπουλος
Τη θέση ότι διαλύεται ο προσφυγικός καταυλισμός που είχε στήσει η Τουρκία στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ν. Παναγιωτόπουλος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Παναγιωτόπουλος είπε πως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μετανάστες μεταφέρονται στο εσωτερικό της Τουρκίας αν και επεσήμανε πως η διάταξη των ελληνικών δυνάμεων παραμένει η ίδια.
Ο κ.Παναγιωτόπουλος είπε ότι θα μεταβεί ο ίδιος στην περιοχή προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση, τη στιγμή πάντως που από το υπουργείο Άμυνας διαμηνύεται πως η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει το βαθμό αυξημένης επιφυλακής και φύλαξης των συνόρων.
Σημειώνεται ότι τα ξημερώματα, ξέσπασε μεγάλη φωτιά στην τουρκική πλευρά των συνόρων, η οποία έθεσε και πάλι σε κατάσταση συναγερμού τις ελληνικές Αρχές.
Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες, στα ελληνοτουρκικά σύνορα και συγκεκριμένα στο φυλάκιο στις Καστανιές υπήρχαν περίπου 2.000 μετανάστες, οι οποίοι εξαπέλυαν επιθέσεις κατά των ελληνικών δυνάμεων με πέτρες και χημικά σε μια προσπάθεια να σπάσουν το "τείχος" και να περάσουν στο ελληνικό έδαφος.
Ωστόσο από τα ξημερώματα, οι εν λόγω μετανάστες έχουν αποχωρήσει από το σημείο, ενώ άγνωστο παραμένει το προς τα που έχουν μετακινηθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης