Τελευταία Νέα
Πολιτική

Opinion Poll: Τεράστιο προβάδισμα ΝΔ – Στο 40% έναντι 20,2% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

tags :
Opinion Poll: Τεράστιο προβάδισμα ΝΔ – Στο 40% έναντι 20,2% του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου
Η συντριπτική πλειοψηφία δηλώνει ικανοποιημένη από τις αποφάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον κορωνοϊό
Τεράστιο προβάδισμα διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών επικροτεί και δηλώνει ικανοποιημένο από τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll, η ΝΔ προηγείται στην πρόθεση ψήφου με 40% έναντι 20,2% του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,5%, το ΚΙΝΑΛ με 5% και η Ελληνική Λύση με 4,5%.
Το ΜεΡΑ25 εντοπίζεται μόλις στο 2%, ενώ το 8,5% δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει.
Image
Άλλωστε η θετική γνώμη που έχει το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας απέναντι στις κινήσεις της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη αποτυπώνεται και στην καταλληλότητα για τον πρωθυπουργό, με τον κ.Μητσοτάκη να προηγείται με 51% έναντι του 20% του Αλέξης Τσίπρα.
Image
Παράλληλα, το 85% των πολιτών δηλώνει ικανοποιημένο με τις αποφάσεις της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι το 90% συμφωνεί με το κλείσιμο των εκκλησιών.
Image
Είναι χαρακτηριστικό πως 86,4% εκφράζει την ανησυχία του για την φονική νόσο, ενώ το 72,1% εκτιμά πως η πανδημία θα διαρκέσει περισσότερο από τρεις μήνες.
Image

Image

Image
Επίσης, ενδεικτικό της ανησυχίας των πολιτών για την επιδημία του κορωνοϊού είναι ότι και οι περισσότεροι (το 63,2%) υποστηρίζει ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί, εφόσον κληθεί να ανταποκριθεί σε ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό ασθενών, ενώ εντυπωσιακό είναι το εύρημα που δείχνει πως το 95,7% των Ελλήνων υποστηρίζει πως ήταν αναγκαίο σε αυτή τη φάση να επιβληθεί το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας.
Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης