Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ο κορωνοϊός έχει μειώσει την τιμή του πετρελαίου κατά 25 δολ. ανά βαρέλι - Στα 50 δολ. η ιδανική τιμή για την αγορά

Ρωσία: Ο κορωνοϊός έχει μειώσει την τιμή του πετρελαίου κατά 25 δολ. ανά βαρέλι - Στα 50 δολ. η ιδανική τιμή για την αγορά
Το Υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας εκτιμά ότι εάν δεν υπήρχε η έξαρση του κορωνοϊού, η τιμή του πετρελαίου θα βρισκόταν στο εύρος των 50 δολ. ανά βαρέλι
Τη θέση ότι η τιμή του πετρελαίου στο εύρος των 50 δολ. ανά βαρέλι είναι ιδανική για την αγορά, διατύπωσε σήμερα (27/3) το Υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας, διευκρινίζοντας ότι εάν δεν υπήρχε η έξαρση του κορωνοϊού, η τιμή θα βρισκόταν αυτή τη στιγμή σε αυτά τα επίπεδα.
Ειδικότερα, ο υφυπουργός Ενέργειας της χώρας, Pavel Sorokin, δήλωσε ότι «το Υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας θεωρεί ότι τα 45 με 55 δολ. ανά βαρέλι αποτελούν μία δίκαιη τιμή για την αγορά πετρελαίου αυτή τη στιγμή, καθώς είναι ιδανική για την αύξηση της ζήτησης, αλλά δεν επιτρέπει την ανάπτυξη των σχιστολιθικών έργων».
«Κατά την άποψή μας, η ιδανική τιμή που επιτρέπει στην αγορά να λειτουργεί είναι στο εύρος των 45 με 55 δολ. ανά βαρέλι», επεσήμανε ο κ. Sorokin, διευκρινίζοντας ότι «δεν επιτρέπει στα ακριβά έργα να αναπτυχθούν, αλλά την ίδια στιγμή επιτρέπει στη ζήτηση να αυξηθεί σταθερά».
Παράλληλα, όπως ανέφερε ο Ρώσος αξιωματούχος, «η συμβολή του κορωνοϊού στη μείωση των τιμών του πετρελαίου εκτιμάται στα 25 δολ. ανά βαρέλι», για να τονίσει εν συνεχεία ότι «εάν δεν υπήρχε αυτός, η τιμή του πετρελαίου θα ήταν αυτή τη στιγμή στο εύρος των 50 δολαρίων».
«Η ανάλυσή μας τον Φεβρουάριο έδειξε ότι είναι να αδύνατο να επηρεάσουμε δραματικά την κατάσταση στο πλαίσιο της εξάπλωσης του κορωνοϊού», εξηγεί ο κ. Sorokin, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η πτώση στην παραγωγή που συζητήθηκε, αρχικά κατά 600 χιλ. βαρέλια και στη συνέχεια στα 1,5 εκατ. βαρέλια, είναι μία σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με το πλήγμα που προκάλεσε ο ιός στην παγκόσμια οικονομία».
Μάλιστα, ο ίδιος εκτιμά ότι «μπορεί να δούμε μία πτώση στη ζήτηση η οποία θα αγγίξει τα 10 με 15 εκατ. βαρέλια ημερησίως», διευκρινίζοντας ότι «κάτι τέτοιο δεν είναι συγκρίσιμο».
Σημειώνεται ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ολοκληρώνεται η συμφωνία ανάμεσα στον ΟΠΕΚ και τη Ρωσία για μείωση της παραγωγής, μετά τη μη επίτευξη νέας συμφωνίας στη συνάντηση της Βιέννης που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης